Η ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συμβάσεις φυλάρχων τριτοκοσμικών χωρών προωθεί η διοίκηση των ΚΤΕΛ!!!

Η ντροπή ΝΤΡΑΠΗΚΕ!!!

Εν έτη 2023 το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ προωθεί συμβάσεις για εργαζόμενους, που δεν απέχουν και πολύ από ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΙΚΙΑ μιας τριτοκοσμικής χώρας!!!

Σε μια χώρα και μια κυβέρνηση που επικαλείται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και παράλληλα την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ με όρους καθαρούς και την ελεύθερη βούληση των εργαζομένων να επιλέγουν το ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ τους μέλλον, έρχεται με μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ανακοίνωση-πρόκληση το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ να βάλει φωτιά στην εργασία με παράλογους όρους στις νέες συμβάσεις, που εσπευσμένα προωθεί για να καταδικάσει εργαζόμενους που τυχόν μεταπηδήσουν σε άλλο συναφή φορέα.

Ας γνωρίζουν ο κύριος Τσιόλης (πρ.ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) και οι υπόλοιποι του ΔΣ της εταιρείας ,ότι οι εργαζόμενοι , δεν είναι ιδιοκτησία τους, ούτε τους ”αγόρασαν από κάποιο καράβι” που μεταφέρει δούλους προς πώληση, άρα δεν έχουν και δικαίωμα να πάνε οπουδήποτε αλλού!!!

Διαβάστε για το θέμα αυτό την ανακοίνωση του ΕΚΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΘ: «Όχι» στις αντεργατικές πρακτικές και τον εκφοβισμό υπαλλήλων στην «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.»

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη διοίκηση της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.» για επιχείρηση εκφοβισμού των υπαλλήλων της.

Όπως καταγγέλθηκε στο Ε.Κ.Θ. οι οδηγοί της εταιρείας μετά από μια ξαφνική ανακοίνωση της διοίκησης καλούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας στις οποίες διατυπώνεται ο όρος πως οι οδηγοί εάν αποχωρήσουν από την «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.» απαγορεύεται να εργαστούν μελλοντικά σε άλλη εταιρεία με αντίστοιχο αντικείμενο, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς, ενώ θα τους υποβληθεί και ημερήσιο πρόστιμο 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στις νέες συμβάσεις προστέθηκε η ρήτρα: «Απαγορεύεται στον μισθωτό, να εργαστεί σε ανταγωνιστή της εργοδότριας εταιρείας και των θυγατρικών της, για ένα έτος από την λήξη, ή την λύση με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιαδήποτε αιτία, της παρούσας εργασιακής σύμβασης και σχέσης. Κάθε παράβαση της παρούσας, θα συνεπάγεται άμεσα την κατάπτωση ποινικής ρήτρας σε βάρος του μισθωτού, και υπέρ της εργοδότριας εταιρείας, ποσού 100 ημερησίως, για κάθε ημέρα απασχόλησής του στον ανταγωνιστή ως από τώρα συμφωνημένη ποινική ρήτρα και αναπόδεικτη αποζημίωση, ανεξάρτητα και επιπλέον από τις αξιώσεις που θα γεννά η ενέργειά του αυτή για αποζημίωση της εργοδότριας εταιρείας για κάθε θετική, αποθετική και ηθική ζημία της».

Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της εταιρείας επιχειρεί να τρομοκρατήσει συναδέλφους εργαζόμενους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του ΟΑΣΘ για τις 150 νέες προσλήψεις στον Οργανισμό.

Καλούμε τη διοίκηση της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.» να αναθεωρήσει άμεσα και να μην υποχρεώσει τους εργαζόμενους σε υπογραφή νέας σύμβασης με αυτόν τον παράνομο όρο. Καλούμε τους συναδέλφους οδηγούς να μην υπογράψουν και να ενημερώσουν το ΕΚΘ για πιθανές πιέσεις που τυχόν τους ασκηθούν και τέλος, καλούμε τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τον ΟΣΕΘ και τον ΟΑΣΘ που έχουν εκχωρήσει μέρος του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης στην «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.» να πάρουν θέση για αυτές τις αντεργατικές πρακτικές που ακολουθούνται.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης λέει «ΟΧΙ» στον εργοδοτικό εκφοβισμό και την τρομοκρατία των εργαζομένων. Η διοίκηση της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.» να αποσύρει άμεσα τον παράνομο όρο.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.