«12 άρματα σε τρεις ώρες»: Οι Αρμένιοι «κυνηγάνε» τα αζέρικα τεθωρακισμένα με τους πυραύλους Kornet (βίντεο)

Θραύση φαίνεται κάνουν οι αρμενικές ομάδες κυνηγών αρμάτων με το γνωστό και από την υπηρεσία του στον ΕΣ αντιαρματικό σύστημα Kornet. Σε αναφορές των Αρμενίων το πυραυλικό σύστημα όπως και στην Συρία απέδειξε ότι είναι από τα πλέον ικανά συστήματα κατά αρμάτων αλλά και χαμηλά ιπταμένων στόχων.

Μάλιστα ανέφεραν ότι κατάστρεψαν σε μόλις τρείς ώρες μαχών 12 αζέρικα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα

Η κρατική τηλεόραση της Αρμενίας παρουσίασε πίνακα με τις απώλειες που είχαν οι δυνάμεις των Αζέρων, κατά την επίθεση που ξεκίνησαν εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ και που και εδώ την τιμητική του είχε και πάλι το σύστημα Kornet.

Οι απώλειες μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

49 Drones

4 ελικόπτερα

80 τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης

1 αεροπλάνο

82 οχήματα

Το αντιαρματικό σύστημα KORNET-E, είναι βαρύ αντιαρματικό όπλο τρίτης γενε­άς, ρωσικής προέλευσης και κατασκευής ενώ φέρει θερμική διόπτρα 1ΠΝ79-1. Ο πύραυλος του συστήματος KORNET-E, παρακολουθείται και κα­θοδηγείται ημιαυτόματα, με ασύρματη κατεύθυνση και παρέχει τη δυνατότητα εκτέλεσης εύστοχης βολής με τον πρώ­το πύραυλο.

Έχει μέγιστη εμβέλεια 5,5χλμ ικανότητα βολής 2 βλημάτων το λεπτό και χρειάζεται τριμελές πλήρωμα για τον χειρισμό και την μεταφορά του. Στην νεότερη έκδοσή του Kornet-D μπορεί να πλήξει στόχους μέχρι τα 10χλμ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.