Πολύνεκρη έκρηξη στη Βηρυτό: «Σαν τη Χιροσίμα» λέει ο κυβερνήτης. Έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κύπρο.

Οι εκρήξεις που συγκλόνισαν νωρίτερα την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό (και έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την Κύπρο), έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου. Ο Μαρουάν Αμπούντ, κυβερνήτης της πόλης, μιλάει για καταστροφή που αντιστοιχεί με αυτή της Χιροσίμα!

Η μισή πόλη έχει υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ η κυβέρνηση συγκάλεσε το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας. Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου δήλωσε ότι νιτρικό αμμώνιο ήταν αποθηκευμένο στο λιμάνι, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη και πρόσθεσε ότι το τελωνείο της χώρας πρέπει να ερωτηθεί γιατί ήταν εκεί το νιτρικό αμμώνιο.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Kataeb του Λιβάνου, ανακοίνωσε το κόμμα. Η τοπική τηλεόραση επικαλούμενη πηγές νοσοκομείων ανέφερε ότι περίπου 400 έως 500 άτομα τραυματίστηκαν και ότι όλα τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα έχουν κατακλυστεί από ανθρώπους που έρχονται συνεχώς.

Οι τελευταίες αναφορές από την Κύπρο, όπου έγινε αισθητή η έκρηξη σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, κάνουν λόγο για τραυματισμό της επιτετραμμένης της Πρεσβείας της Κύπρου στη Βηρυτό, αλλά ευτυχώς όχι κάτι σοβαρό. Ωστόσο, το κτήριο έχει υποστεί ζημιές καθώς επίσης και η πρεσβευτική κατοικία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.