Τύμπανα πολέμου στην Λιβύη: Μια ανάσα πριν την σύρραξη Αίγυπτος – Τουρκία

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη πάει από το «θερμό» στο «θερμότερο». Τουρκία και Αίγυπτος ακονίζουν τα ξίφη τους, για το σενάριο που πολλοί απεύχονται, αλλά φαίνεται πια όλο και πιο κοντινό: την εμπλοκή.

Η Τουρκία σχεδιάζει να διεξάγει μεγάλα Ναυτικά & Πολεμική Αεροπορία στη Μεσόγειο, κοντά στις ακτές της Λιβύης, από τις 20 Ιουλίου.

Οι ασκήσεις, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για «να προετοιμάσουν τις δυνάμεις του ναυτικού για έναν πιθανό πόλεμο ανατολικά της Μεσογείου», θα πραγματοποιηθούν σύντομα υπό το φως των πρόσφατων εντάσεων στη Λιβύη. Οι τουρκικές ναυτικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε διεθνή ύδατα με τη συμμετοχή 17 πολεμικών αεροσκαφών και οκτώ ναυτικών σκαφών, προκειμένου να… «αποδείξουν την ικανότητα της Τουρκίας να ελέγχει την περιοχή αεροπορικώς και θαλάσσια», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν ήδη και αναμένεται να πραγματοποιήσουν αργότερα, τις δικές τους ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων ναυτικών και αεροπορικών δραστηριοτήτων, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη (ημερομηνία άγνωστη ακόμη).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.