Ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει για είκοσι χρόνια στους -20ο C!

Σύμφωνα με κορυφαία Κινέζα επιστήμονα, ο νέος κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει μέχρι και είκοσι χρόνια σε θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου.

Η καθηγήτρια Λι Λανζουάν, μέλος της κινεζικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον Covid-19, δήλωσε ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί πολύ εύκολα από χώρα σε χώρα λόγω της εξαιρετικής ικανότητάς του να αντέχει στις κρύες καιρικές συνθήκες. Η επιδημιολόγος συνέστησε μάλιστα στις κινεζικές Αρχές να ενισχύσουν τους ελέγχους τους στα εισαγόμενα κατεψυγμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του σολομού, ώστε να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση της μόλυνσης.

«Ο νέος κορονοϊός δεν φοβάται το κρύο. Ο ιός μπορεί να επιζήσει για μερικούς μήνες στους -4 βαθμούς Κελσίου και είκοσι χρόνια στους -20 βαθμούς Κελσίου. Αυτό εξηγεί γιατί ο ιός εντοπίστηκε αρκετές φορές σε αγορές θαλασσινών που έχουν αρκετά κατεψυγμένα προϊόντα. Είναι εύκολο για τον ιό να μεταφέρεται έτσι από χώρα σε χώρα» εξήγησε.

Πριν από μερικές ημέρες, άλλωστε, η Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα την αλληλουχία του γονιδιώματος που ευθύνεται για την πρόσφατη, νέα εστία της επιδημίας του κορονοϊού στο Πεκίνο, με αξιωματούχους να αναφέρουν ότι βάσει των προκαταρκτικών εξετάσεων πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό στέλεχος του ιού, το οποίο ενδεχομένως να κρυβόταν σε κατεψυγμένα τρόφιμα για κάποιο διάστημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.