Τρόμος στην Ινδία: Εισβολή από ακρίδες και ανυπολόγιστες καταστροφές

Η εισβολή ακριδών ερήμου έχει καταστρέψει καλλιέργειες στην καρδιά της Ινδίας, απειλώντας ήδη την ευάλωτη περιοχή που δίνει μάχη με τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ζοφερή στην κεντρική Ινδία, στο Ρατζαστάν, όπου εκατομμύρια ακριδών απειλούν με ολική καταστροφή τις καλλιέργειες τον Απρίλιο. Τα έντομα εμφανίζονται σε τοποθεσίες όπου δεν είχαν εμφανιστεί ξανά, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις στο Πουντζάμπ, στην Μάντια Πράντες και το Γκουζαράτ.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι τα έντομα έχουν καταστρέψει περισσότερα από 50.000 εκτάρια σε ένα από τα επτά κρατίδια στην καρδιά της Ινδίας.

Οι Αρχές και οι αγρότες στρατολογούν μέσα για να νικήσουν τα σμήνη, περιλαμβανομένων μηχανοκίνητων ψεκαστήρων, φυτοφαρμάκων και drone

Είναι μια ανησυχητική κατάσταση, είπε κορυφαίος αξιωματούχος του Οργανισμού Προειδοποίησης για ακρίδες τονίζοντας ότι περισσότερο ανησυχούν για την αναπαραγωγής τους. “Αυτό θα ήταν εντελώς καταστροφικό για τις καλλιέργειές μας” σημείωσε. Ο ίδιος είπε ότι η Ινδία είχε να δει τέτοια εισβολή ακριδών από το 1993 και ο αριθμός των εντόμων ταχείας αναπαραγωγής θα μπορούσε να αυξηθεί πάρα πολύ πριν ο ξηρότερος καιρός περιορίσει τη διάδοσή τους. Είπε ακόμη ότι οι υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες εφέτος έχουν βοηθήσει τις ακρίδες να εξαπλωθούν πιο γρήγορα και αν δεν ελεγχθούν, μπορούν να βλάψουν σοβαρά τις προμήθειες τροφίμων της Ινδίας.

Αγανακτισμένοι αγρότες χτυπούν πλάκες, σφυρίζουν ή πετούν πέτρες για να προσπαθήσουν να διώξουν τις ακρίδες, και μερικές φορές ανάβουν φωτιές για να τις διώξουν με καπνό. Άλλοι παρακολουθούν με αγανάκτηση. “Ανησυχούμε περισσότερο για τις ακρίδες παρά για τον κορονοϊό”, είπε ένας από τους χωρικούς που την Τρίτη πέρασε ολόκληρες ώρες προσπαθώντας να διώξει από τις καλλιέργειες βαμβακιού, στην Πουντζάμπ, τις ακρίδες ερήμου.

Σημειώνεται πως οι ακρίδες της ερήμου θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες όλων των μεταναστευτικών ειδών παρασίτων λόγω της ικανότητάς τους να αναπαράγονται γρήγορα και να καταστρέφουν καλλιέργειες. Οι ενήλικες ακρίδες έχουν το μέγεθος του δείκτη ενός ανθρώπου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.