“Η μείωση του πληθυσμού είναι ο απώτερος στόχος” (Deus Ex, 1999)

Το 1999 κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στους υπολογιστές, το Deus Ex, το οποίο περιέγραφε ένα μέλλον (γύρω στο 2050) στο οποίο κάποια πράγματα έχουν εξελιχθεί σχεδόν όπως εξελίσσονται σήμερα και μια πανδημία έχει διαλύσει τις κοινωνικές δομές.

Τα κείμενα του παιχνιδιού είχε γράψει ο εξαιρετικός συγγραφέας (και προγραμματιστής) Sheldon Pacotti. Δεν είναι γενικά γνωστός στο κοινό, γιατί η δουλειά του ήταν σε ένα νέο Μέσο (PC games) το οποίο δεν τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης. Η ποιότητα και η ουσία, όμως, υπάρχουν παντού, αν υπάρχουν οι ανάλογοι δημιουργοί. Για αυτό οφείλουμε να τους τιμούμε και ακριβώς για αυτό, θεώρησα υποχρέωσή μου να γράψω το κείμενο που ακολουθεί, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Στο Deus Ex, λοιπόν, εκτός από το περίπλοκο και λεπτομερές κεντρικό σενάριο του παιχνιδιού όπου εξυφαίνονται καταστάσεις που μοιάζουν πολύ με αυτές που συμβαίνουν πραγματικά σήμερα, ο Pacotti “φύτεψε” άρθρα εφημερίδων, βιβλία, κείμενα συνωμοσιολόγων και αμέτρητα κειμενάκια που υποτίθεται ότι κυκλοφορούν εκείνη τη -μελλοντική- εποχή.

Ο συγγραφέας τα εμπνεύστηκε ολοφάνερα από παρόμοια κείμενα που κυκλοφορούσαν και συνεχίσουν να κυκλοφορούν υπογείως και πλαγίως, μέσω διάφορων καναλιών. Αλλά η σύνθεση, οι λεπτομέρειες, και οι πολλαπλοί επιτυχημένοι παραλληλισμοί με το Σήμερα, παραμένουν δικά του και παραμένουν εκπληκτικά.

Για παράδειγμα, κάπου ανάμεσα στα διάφορα βιβλία που βρίσκεις ενώ περιφέρεσαι στον κόσμο του παιχνιδιού, διαβάζεις για παγκόσμια γεγονότα που έχουν συμβεί -στο μέλλον- όπως το παρακάτω:

“Σιγκαπούρη 2018, H5N1 Avian flu – 143.000 νεκροί”.

Κάπου αλλού αναφέρεται στην επιδημία SARS:

“Η SARS είναι η αποτυχημένη προσπάθεια της Κίνας να εξολοθρεύσει την πόλη του Χόνγκ Κόνγκ”

Τονίζω ξανά ότι δεν πιστεύω σε παγκόσμιες συνωμοσίες -πιστέψτε με, το έχω ψάξει πολύ καλά το θέμα- γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι που τις κάνουν δύσκολο να υπάρχουν.

Με την απόλαυση όμως του οπαδού της Επιστημονικής Φαντασίας, μεταφράζω και σας παραθέτω δύο από τα κείμενα που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στο παιχνίδι και γράφτηκαν, όπως είπαμε, πολλά χρόνια πριν όλα αυτά μπούνε στην επικαιρότητα.

Σε παρένθεση τα σχόλιά μου:

———————————

Sleepwalking World Volume 4

ΞΥΠΝΑ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (προσέξτε τη λεπτομέρεια με τα κεφαλαία, που είναι συνηθισμένα σε παρόμοια κείμενα)

Οι ανθρώπινοι οργανισμοί έχουν μόνο ένα ελάττωμα – είναι πολύ ανθεκτικοί για εκείνους που θέλουν να ελέγχουν τον κόσμο! Είμαστε πολύ καλοί στην επιβίωση!

Είμαστε πάρα πολλοί. Προκειμένου να μειωθούν σταδιακά οι αριθμοί του πληθυσμού, δημιουργούνται τεχνητές ασθένειες για να μειώσουν τα ανθρώπινα κοπάδια. Όλα τα παρακάτω είναι προϊόντα εργαστηρίων: AIDS / HIV, Ebola, SARS, γρίπη των χοίρων κ.ά.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Το AIDS αναπτύχθηκε από μια νεοσυντηρητική / θρησκευτική εξτρεμιστική συνωμοτική ομάδα.
Ο Έμπολα είναι ένας θανατηφόρος δολοφονικός ιός που δραπέτευσε από μια μυστική ρωσική ερευνητική εγκατάσταση.
Το SARS είναι η αποτυχημένη προσπάθεια της Κίνας να εξολοθρεύσει την πόλη του Χονγκ Κονγκ.
Η βιοτρομοκρατία σε συνδυασμό με τα εταιρικά συμφέροντα δημιούργησαν τη γρίπη των χοίρων για να σκορπίσουν πανικό στους ανθρώπους.

Όλα αυτά αποτελούν τους πρώτους πυροβολισμούς σε έναν πόλεμο όπου το πεδίο της μάχης είναι το αίμα σας.

Μια χειρότερη πανδημία έρχεται!

ΚΑΘΕ ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ

—————————

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά «άχρηστοι φαταούλες» για την παγκόσμια ελίτ της νέας παγκόσμιας τάξης. Εκείνοι που κρίνονται ως κατώτεροι και επιβλαβείς για το κοπάδι, θα αφαιρεθούν από τη δεξαμενή γονιδίων μας, ακόμη και βίαια, αν είναι απαραίτητο.

Η ασθένεια είναι ο πιο αποτελεσματικός και ταχύτερος τρόπος για να σκοτώσετε τα περιττά δισεκατομμύρια!

ΕΝΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Πιστεύετε πραγματικά ότι τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στελέχη της φυματίωσης και της γρίπης της Ισπανίας εμφανίζονται από τη φύση;

Οι επιδημίες που διαδίδονται σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι σχεδιασμένες! Έχουν σχεδιαστεί για να υλοποιήσουν την Ατζέντα 21. (χμ, σε τι αναφέρεται άραγε; Μάλλον πρέπει να το ψάξουμε…)

Ο στόχος τους; Ένας παγκόσμιος πληθυσμός 500 εκατομμυρίων μέχρι το 2050!

Έχουν τις θεραπείες στις αποθήκες τους! Αλλά όχι για εμάς.

ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ

Ή θα τις εξολοθρεύσουν εντελώς. Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη τους.

Ζιμπάμπουε 2009, Χολέρα – 4000+ νεκροί
Κονγκό 2014, ιλαρά – 4500+ νεκροί
Σιγκαπούρη 2018, H5N1 Γρίπη των πτηνών – 143.000 νεκροί
Κεντρική Αμερική 2022, φυματιώδης παρωτίτιδα – 100+ νεκροί, 25.000+ στείροι
Ινδία 2029- σήμερα, Φυματίωση – ????

Θέλουν να χαθούμε.

ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΑ (πως λέμε σήμερα “διαδώστε”;)
—————————————————–

Sheldon, μαλλον το πέτυχες… διάνα!..

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.