Fake μηνύματα τρομοκρατούν χιλιάδες Αμερικανούς –Τους καλούν τάχα για στρατολόγηση

Χιλιάδες είναι τα fake μηνύματα που τρομοκρατούν τους Αμερικανούς πολίτες καθώς τους ενημερώνουν πως τάχα θα πρέπει να στρατολογηθούν, την ώρα μάλιστα που  «ήρθε» η πρώτη ιρανική απάντηση στην εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί με τη μορφή επιθέσεων με πυραύλους σε δύο αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Ο αμερικανικός στρατός προειδοποιεί

Ο αμερικανικός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση και αναφέρει πως αυτά τα μηνύματα είναι εντελώς ψευδή.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στρατολόγησης (USAREC), μιλώντας στο Insider τόνισε πως τα μηνύματα στέλνονται σε πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας αυτή τη βδομάδα.

Η USAREC δήλωσε πως όλα αυτά τα μηνύματα και τα emails  δεν έχουν καμία σχέση με τον αμερικάνικο στρατό παρ΄όλο που σε κάθε μήνυμα ο υποτιθέμενος αποστολέας είναι κάποιος που υπηρετεί στον στρατό.

«Δεν είναι κάτι που κάνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Πρόκειται για δόλια τακτική».

Tι λένε τα fake μηνύματα

Μάλιστα στα ψευδή μηνύματα που έλαβαν δεκάδες Αμερικανοί πολίτες αναφέρεται πως οι παραλήπτες θα πρέπει να έρθουν στο πλησιέστερο παράρτημα του στρατού στη Φλόριντα και στο Νιού Τζέρσεϋ και πως αν δεν το κάνουν θα τους επιβληθεί πρόστιμο και ποινή φυλάκισης έως και 6 ετών.

Σημειώνεται πως η –νόμιμη- απόφαση για την στρατολόγηση πολιτών στης Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεκινάει από το Επιλεκτικό Σύστημα Εξυπηρέτησης (SSS).

Όλοι οι Αμερικάνοι ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών υποχρεούνται από τη νομοθεσία να εγγραφούν στον οργανισμό και να δώσουν τα στοιχεία τους.

Η βάση δεδομένων για τα άτομα αυτά «ανοίγει» στην περίπτωση που το Κογκρέσο δώσει εντολή για στρατιωτική στρατολόγηση.

Μάλιστα η τελευταία φορά που εφαρμόστηκε το σχέδιο ήταν το 1973, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.