Λιβύη : Τρόμος από τον αέρα – Τούρκοι νεκροί ανάμεσα στους 28 από επίθεση σε στρατιωτική σχολή

Λιβύη : Τρόμος από τον αέρα, 28 νεκροί από επίθεση σε στρατιωτική σχολή Οι εκπαιδευόμενοι ήταν στο κοιτώνες όταν χτύπησαν τα βλήματα

Λιβύη : Τρόμος από τον αέρα, 28 νεκροί από επίθεση σε στρατιωτική σχολή Οι εκπαιδευόμενοι ήταν στο κοιτώνες όταν χτύπησαν τα βλήματα. Ο αριθμός των νεκρών είναι ήδη υψηλός, αλλά λόγω του αριθμού των τραυματιών, ο στρατός εικάζει ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να αυξηθεί. Τουλάχιστον 28 άτομα σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση σε στρατιωτική σχολή στην πρωτεύουσα της Τρίπολης της Λιβύης το Σάββατο, σύμφωνα με τις αρχές.

Libyan Air Force MiG-23 Fighters Tags Khalifa Haftar Government of National AccordLibyan Air Force Libyan Civil War Libyan National Army Libyan National Army Air Force Mi-24 Mi-35 Mi-35P MiG-21 MiG-23 MiG-25

Οι θάνατοι είναι στρατιωτικοί δόκιμοι, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της διεθνούς αναγνωρισμένης κυβέρνησης αλλά χωρίς λαϊκή στήριξη στην Τρίπολη al-Haschemi.. Οι στρατιωτικοί φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για παρέλαση λίγο πριν από την αεροπορική επιδρομή και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τους κοιτώνες τους, δήλωσε ο al-Haschemi. Το Υπουργείο Υγείας κάλεσε τους εθελοντές να δώσουν αίμα στους τραυματίες στα νοσοκομεία. Η ευθύνη για την επίθεση δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της κυβέρνησης διανέμουν φωτογραφίες των νεκρών και τραυματιών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Κατηγορούσαν τον αποσχισθέντα στρατηγό της Λιβύης Chalifa Haftar για την επίθεση. Ο «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» δεν είχε αρχικά την ευθύνη για την επίθεση.
Πολιτικό και στρατιωτικό χάος έχει επικρατήσει στη Λιβύη από την πτώση και τον βίαιο θάνατο του μακρόχρονου κυβερνήτη Muammar al-Kaddafi το 2011 . Η χώρα είναι πρακτικά διαλυμένη. Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη είναι αδύναμη και δεν μπορεί να ελέγξει μεγάλα τμήματα της χώρας. Ο Χάφταρ και ο εθνικός στρατός του Λιβύης ελέγχουν τα ανατολικά της χώρας, όπου βρίσκεται και το κοινοβούλιο.

Libyan Air Force MiG-23 Fighters Tags Khalifa Haftar Government of National Accord Libyan Air Force Libyan Civil War Libyan National Army Libyan National Army Air Force MiG-23

Η Τουρκία θέλει να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη καθώς είναι σύμμαχη με την κυβέρνησης τη Τρίπολης, κι ο Haftar ξεκίνησε μια επίθεση στην Τρίπολη πριν από οκτώ μήνες. Έκτοτε, περισσότεροι από 280 πολίτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν , σύμφωνα με τον ΟΗΕ . Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε τελευταία για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη το Δεκέμβριο. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε την Παρασκευή όλους τους διεθνείς παράγοντες να συμμορφωθούν με το εμπάργκο όπλων που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με μια εμπιστευτική έκθεση του ΟΗΕ ότι το πρακτορείο ειδήσεων της AFP ήταν σε θέση να δει, η Ιορδανία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ήδη παραβιάσει το εμπάργκο αρκετές φορές. Η Τουρκία πρόσφατα ανακοίνωσε τη στρατιωτική παρέμβαση της Άγκυρας . Η στρατιωτική επιχείρηση προορίζεται να στηρίξει την στην Τρίπολη στον αγώνα της εναντίον της Haftar μεταφέροντας ακραίους Ισλαμιστές που πολέμησαν στον πλευρό του ISIS στην Συρία. Το Τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την επιχείρηση την Πέμπτη.

An LNAAF Mig-21, pictured in Benghazi in 2016 (Arnaud Delalande)
An LNAAF Mig-21, pictured in Benghazi in 2016 (Arnaud Delalande)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.