Καζακστάν: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων της τραγωδίας – BINTEO

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που επιβίωσαν της αεροπορικής τραγωδίας στο Καζακστάν. Ένας επιζών είπε ότι σχεδόν δύο λεπτά μετά την απογείωση το αεροσκάφος άρχισε να τρέμει.

“Αρχικά τραντάχτηκε πολύ δυνατά το αριστερό φτερό και στη συνέχεια το δεξί. Το αεροπλάνο συνέχισε να παίρνει ύψος και να τρέμει αρκετά και μετά συνετρίβη” είπε στο Associated Press επιβάτης που βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια.

Επίσης, μία γυναίκα, η Γκουλνάρα Κοσένοβα, είπε ότι μετά την απογείωση το αεροσκάφος άρχισε να παίρνει ύψος. “Μετά άρχισε να τρέμει δυνατά και στο τέλος συνετρίβη”. Όλα άρχισαν να τρέμουν και να πέφτουν. Άνθρωποι ούρλιαζαν. Κάποιος έσπασε την έξοδο κινδύνου και βγήκαμε έξω” περιγράφει τις δραματικές στιγμές.

Άλλος επιβάτης είπε: “Απογειώθηκε, έκανε έναν κύκλο και συνετρίβη”. Επίσης, έτερος επιζήσας σε ανάρτηση στα social media κατήγγειλε ότι πήρε περισσότερα από 20 λεπτά για να φθάσει όχημα ασφαλείας.

Η απελπισμένη γυναίκα που μαγνητοσκόπησε στιγμές από την τραγωδία ανέφερε: “Bek Air… Συντριβή… 20 λεπτά… Μόνο αυτό το αυτοκίνητο έφθασε… Και ένα αυτοκίνητο ασφαλείας απομακρύνει τα τραυματισμένα παιδιά. Καμία άλλη βοήθεια. Ούτε ασθενοφόρα… ούτε νοσηλευτές”.

Άλλη επιβάτις, η Μαράλ Ερμάν, είπε ότι το αεροσκάφος έτρεμε στην απογείωση, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο Tengri News. Η γυναίκα ανέφερε ότι το πλήρωμα άνοιξε την έξοδο για τους επιβάτες ώστε να βγουν έξω και μετά είδε ότι το αεροσκάφος είχε κοπεί στα δύο.

Στο μεταξύ οι Αρχές μελετούν δύο πιθανά σενάρια για την τραγωδία. Την αποδίδουν είτε σε λάθος του πιλότου είτε σε τεχνικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουρά του αεροσκάφους χτύπησε δύο φορές στον αεροδιάδρομο κατά την απογείωση, και αυτό αποτελεί ένδειξη ότι είχε δυσκολία να απογειωθεί.

Σε ανακοίνωσή του στο Facebook το αεροδρόμιο τόνισε ότι δεν υπήρξε πυρκαγιά και πως η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αμέσως μετά τη συντριβή.

Νεότερος απολογισμός θέλει τους νεκρούς στην αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στο Καζακστάν να ανέρχονται στους 12, σύμφωνα με την επιτροπή έκτακτων καταστάσεων της χώρας, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον απολογισμό που έκανε λόγο για δεκαπέντε νεκρούς.

Η επιτροπή δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τα ονόματα των 12 θυμάτων, του πιλότου Μαράτ Μουρτμπάγεφ και ένδεκα επιβατών.

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο πιλότος, σκοτώθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, δύο πέθαναν καθώς δέχονταν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο του Αλμάτι και δύο κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του Καζακστάν, 95 επιβάτες και 5 μέλη πληρώματος επέβαιναν στο Fokker-100, το οποίο συνετρίβη προσκρούοντας σε σπίτι αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Αλμάτι με προορισμό την πρωτεύουσα του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστανά).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail, RT.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.