Εξοργιστική δήλωση του Αρμένιου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως: «Έχουμε ξεχάσει τι συνέβη πριν από 100 χρόνια»!

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γερουσία των ΗΠΑ επέσυρε την… οργή του ηγέτη της αρμενικής κοινότητας της Τουρκίας!

Ο πατριάρχης Sahak Maşalyan, νεοεκλεγείς επικεφαλής της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Sabah ότι το αρμενικό «θέμα» προτάθηκε για να πιέσει την Τουρκία και δημιουργεί αίσθηση εκμετάλλευσης για την κοινότητα, προσθέτοντας ότι αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ηθικό!

«Είναι ενοχλητικό για εμάς, τους Αρμένιους της Τουρκίας, ότι ο πόνος που υπήρξε σε αυτά τα εδάφη χρησιμοποιείται ως στοιχείο στρατηγικής, οικονομικής και πολιτικής πίεσης στα κοινοβούλια των άλλων χωρών. Το θεωρούμε ως μια ακατάλληλη κατάσταση που στρέφεται εναντίον των προγόνων μας» , δήλωσε ο πατριάρχης Μασάλιαν στον δημοσιογράφο Uğur Yıldırım.

«Υπάρχει πολιτική διάσταση σε αυτό. Δεν είμαι πολιτικός και εναπόκειται στους πολιτικούς να ορίσουν αυτό το θέμα. Ως αρμενική κοινότητα είμαστε άνθρωποι που έχουν ενσωματωθεί στην Τουρκία Έχουμε κάνει μια ένωση της μοίρας μας με αυτή τη χώρα. Έχουμε δημιουργήσει μια ζωή σε αρμονία με όλα τα στοιχεία αυτής της χώρας, έχουμε ξεχάσει τι συνέβη πριν από 100 χρόνια. Αυτή είναι μια επιλογή της αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Έχουμε επιλέξει να ζήσουμε σε αυτή τη χώρα και αυτό μας διαφοροποιεί από τους Αρμένιους της Αρμενίας και από τη διασπορά. Ζήσαμε το τραύμα του 1915 και με κάποιο τρόπο το αντιμετωπίσαμε ενώ κατοικούσαμε σε αυτή τη χώρα. Τα πολιτικά ζητήματα που εξελίσσονται από τους Αρμένιους της Τουρκίας μας επηρεάζουν αναπόφευκτα. Η πρόκληση τέτοιων πράξεων στην Τουρκία αυξάνει επίσης την ομιλία του μίσους «, πρόσθεσε.

https://www.dailysabah.com/

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.