Συνεχίζει να πουλάει πετρέλαιο παρά τις κυρώσεις το Ιράν

Το Ιράν συνεχίζει να πουλά πετρέλαιο παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος των εξαγωγών της Τεχεράνης, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της χώρας Εσάκ Τζαχανγκιρί σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι έχει αποτύχει η «μέγιστη πίεση» της Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη.

«Παρά τις πιέσεις της Αμερικής… και τις επιβληθείσες κυρώσεις στις πετρελαϊκές μας εξαγωγές, συνεχίζουμε να πουλάμε το πετρέλαιό μας χρησιμοποιώντας άλλα μέσα… όταν ακόμα και φιλικές χώρες έχουν σταματήσει να αγοράζουν το αργό μας φοβούμενες τις κυρώσεις της Αμερικής», δήλωσε ο Τζαχανγκιρί.

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκε πέρυσι αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε τη συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων, βάσει της οποίας η Τεχεράνη δέχθηκε περιορισμούς στο πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση κυρώσεων.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε εκ νέου κυρώσεις που στόχο είχαν να σταματήσουν όλες οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου, λέγοντας ότι θέλει να αναγκάσει το Ιράν να διαπραγματευθεί προκειμένου να επιτευχθεί μια ευρύτερη συμφωνία. Η Τεχεράνη έχει απορρίψει τις συνομιλίες, εκτός κι αν η Ουάσινγκον επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία και άρει όλες τις κυρώσεις.

«Απέτυχαν να εκμηδενίσουν τις πετρελαϊκές μας εξαγωγές όπως σχεδίαζαν», δήλωσε ο Τζαχανγκιρί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.