To πιο γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι, γράφτηκε για το Thanksgiving

Είναι από τα πιο γνωστά αμερικανικά τραγούδια στον κόσμο και βρίσκεται στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Το Jingle bells γράφτηκε από τον James Lord Pierpont και δημοσιεύτηκε με τον τίτλο “One Horse Open Sleigh”.

Πίσω στο 1850 ή το 1851, όταν ο δημιουργός του απολάμβανε με χαρά την εορτή Simpson στην Medford της Μασαχουσέτης και οι διάσημοι ιππείς του Medford στη γειτονική Malden Square, τον ενέπνευσαν να γράψει μια μουσική. To τραγούδι το ονόμασε “”One Horse Open Sleigh” και οι στίχοι του τραγουδιού λένε για τις βόλτες με έλκηθρο που πραγματοποιήθηκαν στην οδό Salem στις αρχές του 1800.

Ανεξάρτητα από το πού και πότε γράφτηκε το “Jingle Bells”, είναι σαφές ότι δεν προοριζόταν για ένα τραγούδι των Χριστουγέννων (το μόνο γιορτινό στοιχείο που υπάρχει είναι ίσως το χιόνι). Ενώ υπάρχουν πολλές ιστορίες για το τραγούδι “Jingle Bells” αναφέροντας ότι ο Pierpont έγραψε το τραγούδι για το Thanksgiving στο Sunday school του πατέρα του, αλλά οι στίχοι ήταν υπερβολικά ριψοκίνδυνες για ένα εκκλησιαστικό κοινό. Δεδομένης της επαναστατικής φύσης του τραγουδοποιού, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το “Jingle Bells” είναι ένα κομμάτι μιας επαναστατικής δραστηριότητας χωρίς κάποια ιδιαίτερη αιτία. Το τραγούδι αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές που τα παιδιά κλήθηκαν να ξανατραγουδήσουν το τραγούδι τα Χριστούγεννα και έχει συνδεθεί με τις τελευταίες διακοπές από τότε.

Το Jingle bells δεν ήταν απλώς ένα hit για τα παιδιά, αφού κι οι ενήλικες το αγάπησαν τόσο πολύ που οι στίχοι στο “One Horse Open Sleigh” τροποποιήθηκαν ελαφρώς και χρησιμοποιήθηκαν για τα Χριστούγεννα. Το τραγούδι δημοσιεύθηκε το 1857, όταν ο Pierpont εργάζονταν σε μια Εκκλησιαστική Μονάδα στην Σαβάννα της Γεωργίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.