Η Τουνμπεργκ «ξεσπαθώνει» και πάλι κατά των ξένων ηγετών: Εξακολουθούν να μας αγνοούν

Συγχαίρει τους μαθητές που διαδηλώνουν ανά τον κόσμο για το κλιμα

Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος απηύθυνε η Γκρέτα Τούνμπεργκ από τις ΗΠΑ. Επικρίνοντας για ακόμη μια φορά τη στάση των ξένων ηγετών, συνεχάρη τους μαθητές που βγαίνουν στους δρόμους για να φωνάξουν για το Κλίμα, ενώ τόνισε πως η ελπίδα δεν αντλείται από πολιτικούς.

«Σήμερα είναι Παρασκευή, μια από τις πολλές Παρασκευές. Νέοι άνθρωποι, για καλό σκοπό και από όλο τον κόσμο, δεν πηγαίνουν τις Παρασκευές σχολείο απαιτώντας από τους ηγέτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενωθούν υπακούοντας στην επιστήμη», δήλωσε σε μια ακόμη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία της.

«Δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο από τους ξένους ηγέτες. Συνεχίζουν να αγνοούν εμάς και την επιστήμη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι όσο πάει», πρόσθεσε η 16χρονη ακτιβίστρια που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα.

«Δεν έχω βρει τόση πίστη σε πολιτικούς και επιχειρήσεις. Από τους καθημερινούς ανθρώπους αντλούμε την περισσότερη ελπίδα. Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όταν κοιτάζουμε πίσω, καλό είναι να ξέρουμε ότι κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, ώστε να βάλουμε τον κόσμο στην σωστή κατεύθυνση», κατέληξε η Τούνμπεργκ ζητώντας από τους νέους να συνεχίσουν να διαδηλώνουν για το κλίμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.