Μνήμες «Αραβικής Άνοιξης»: Προς καθαίρεση και ο πρωθυπουργός του Ιράκ – «Κραυγές» πολέμου στη Μέση Ανατολή….

Μαζικές διαδηλώσεις έχουν προκληθεί ξανά στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά από τον πρωθυπουργού του Λίβανου, φαίνεται να καθαιρείται και ο ιρακινός πρωθυπουργός Αντελ Μάχντι, βυθίζοντας τις μεσανατολικές χώρες στο χάος.

Η Χεζμπολάχ ήδη έχει προειδοποιήσει για εμφύλιο στο Λίβανο, ενώ οι εξελίξεις στο Ιράκ σε συνδυασμό με την τουρκική επιθετικότητα κατά των Κούρδων στη Συρία και στο Β.Ιράκ και τον γεωπολιτικό «πόλεμο» ΗΠΑ-Ρωσίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μπορούν να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη κλιμάκωση στην ευρύτερη περιοχή.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογούν στο Ιράκ οι σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις με αίτημα όχι μόνο την παραίτηση του πρωθυπουργού, αλλά κυρίως την καταπολέμηση της διαφθοράς και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.

Ο πρόεδρος του Ιράκ Μπαρχάμ Σάλεχ δεσμεύτηκε σήμερα να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου και δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ‘Αντελ Αμπντελ Μάχντι είναι έτοιμος να παραιτηθεί αν βρεθεί αντικαταστάτης του.

Ο Σάλεχ έκανε τηλεοπτικό διάγγελμα την ώρα που σαρώνει τη χώρα ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας με αίτημα την απομάκρυνση όλης της πολιτικής τάξης, την οποία κρίνει ακατάλληλη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.