«Πνίγηκαν» από τις βροχοπτώσεις Ισπανία και νότια Γαλλία – Χείμαρροι οι δρόμοι

Ένας νεκρός στην Καταλονία – Στη νότια Γαλλία δεν καταγράφηκαν θύματα – Βίντεο αποτυπώνει την ένταση των βροχοπτώσεων που έκαναν τους δρόμους να μοιάζουν με ποτάμια

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν την Ισπανία και τη νότια Γαλλία, με τις εικόνες των πλημμυρισμένων δρόμων να προκαλούν χάος και απίστευτη ταλαιπωρία. Δρομολόγια συγκοινωνιών ακυρώνονται, χιλιάδες νοικοκυριά μένουν στο σκοτάδι και σχολεία κλείνουν.

Οι σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Τουλούζη στη νότια Γαλλία, όπως και ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Ισπανία διακόπτονται τουλάχιστον έως τις 4 Νοεμβρίου.

Τα τρένα που προέρχονται από την Βαρκελόνη στην Ισπανία δεν θα έρχονται πλέον στο Μονπελιέ, διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τον αριθμό των δρομολογίων που αφορά η διακοπή αυτή.

Στους επιβάτες θα γίνεται «επιστροφή των χρημάτων τους χωρίς επιβάρυνση» για 60 ημέρες, πρόσθεσε.

Στην περιοχή Μπεζιέρ, το ύψος του νερού σε διάστημα έξι ωρών έφθασε τα δύο μέτρα, ήτοι το ισοδύναμο δυόμιση μηνών, σύμφωνα με τη Meteo France.

Εικόνες θεομηνίας κυριαρχούν στην Καταλονία. Πρόκειται για μια τραγωδία καθώς ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός, ενώ θρίλερ επικρατεί γύρω από την τύχη τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνται. Σοβαρά προβλήματα εμπόδισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία στους δρόμους και τις αεροπορικές και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Σχολεία έκλεισαν σε καμιά δεκαριά κοινότητες ως προληπτικό μέτρο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.