Αίρει όλες τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας ο Τραμπ

Την άρση όλων των κυρώσεων που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας προανήγγειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσω δηλώσεών του στον Λευκό Οίκο.

Ειδικότερα, ο Αμερικάνος πρόεδρος ανέφερε πως οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας θα αρθούν καθώς «τις τελευταίες πέντε ημέρες η εκεχειρία που εμείς πετύχαμε τηρείται και τηρείται πολύ καλά και πέρα από κάθε προσδοκία. Σήμερα το πρωί η κυβέρνηση της Τουρκίας ενημέρωσε την κυβέρνησή μου ότι σταματούν οι μάχες και ότι η εκεχειρία θα είναι μόνιμη. Βέβαια η λέξη μόνιμη σ’ αυτό το μέρος του κόσμου είναι κάτι συζητήσιμο. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Αλλά εγώ πιστεύω ότι θα είναι μόνιμη. Έτσι, διέταξα τον υπουργό Οικονομικών να άρει όλες τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία στις 14 Οκτωβρίου λόγω της επίθεσης της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων στα σύνορα της Τουρκίας».

Αυτή η εξέλιξη έρχεται την επαύριο της συμφωνίας μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν και του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία προβλέπει τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» πλάτους 32 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος, με την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.