Με “Αττίλα” απειλεί τους Κούρδους ο Ερντογάν

Στο… στόχαστρο του “Σουλτάνου” και η Ευρώπη. Στα… χαρτιά η εκεχειρία.

 

Πολεμοχαρής ρητορική, επικοινωνιακό κοστούμι Στρατάρχη και απειλές προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, χαιρετώντας στρατιωτικά, ξεσηκώνει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των οπαδών του και αποτυπώνει με την κίνηση του το μήνυμα πως ολόκληρη η Τουρκία ζει στον ρυθμό του πολέμου.

Σημαδεύει τους Κούρδους της Συρίας και για να τους τρομάξει χρησιμοποιεί τον “Αττίλα”.

«Φαίνεται ότι το τουρκικό έθνος, αυτό το έθνος δεν το έχουν μάθει. Αλλά θα το μάθουν. Όπως στο παρελθόν έμαθαν τι εστί τουρκικό έθνος στην Κύπρο», δηλώνει κυνικά ο Ερντογάν.

«Αχρείοι θαυμαστές των τρομοκρατών»

Στο στόχαστρο του Σουλτάνου και η Ευρώπη και όσοι  τολμούν να κρίνουν την τουρκική εισβολή στη Συρία.

«Είναι υποκριτές, αγαπούν τους τρομοκράτες, είναι αλαζονικοί, είναι δειλοί… αυτοί θα μας σταματήσουν;» ξεσπαθώνει ο Τούρκος πρόεδρος

Εκεχειρία… στα χαρτιά

Η κατάπαυση του πυρός μοιάζει κενό γράμμα καθώς και οι δυο πλευρές κατηγορούν η μια την άλλη για αιματηρές επιθέσεις.

«Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροι του δεν έχουν σταματήσει τις επιθέσεις χρησιμοποιώντας κάθε όπλο από αεροσκάφη έως πυροβολικό στοχεύοντας να εξολοθρεύσουν τους πάντες» τονίζει ο Ταλλάτ Γιουνις, εκπρόσωπος των κουρδικών Αρχών.

«Χρησιμοποιούν ελεύθερους σκοπευτές. Εξαπέλυσαν μια σειρά από επιθέσεις. Ανταποδώσαμε κάποιες από αυτές μέσα στο πλαίσιο της αυτοάμυνας», απαντά ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, μετά και την ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας για τον θάνατο Τούρκου στρατιώτη από πυρά Κούρδων, όπως ανακολίνσε το υπουργείο Άμυνας

Απειλούν με αποκεφαλισμούς

Ανατριχίλα προκαλούν, εν τω μεταξύ, οι απειλές μισθοφόρων Σύρων ανταρτών που μάχονται στο πλευρό της Τουρκίας: «Ήρθαμε για να σας αποκεφαλίσουμε προδότες, αποστάτες. Με την θέληση του ερχόμαστε σε εσάς. Κάντε λίγη υπομονή και θα δείτε το κομμένα σας κεφάλια».

Παγιδευμένοι ανάμεσα στα πυρά

Την ίδια ώρα εικόνες απόγνωσης εγκλωβισμένων κατοίκων στην πόλη Τελ Αμπιγιάντ καταγράφουν τα διεθνή πρακτορεία.

Ουρές για να πάρουν τρόφιμα υπό το παρουσία του τουρκικού στρατού που είναι έτοιμος να συνεχίσει τις επιθέσεις μόλις εκπνεύσει το τελεσίγραφο των 120 ωρών.

Φεύγουν οι Αμερικανοί από τη  βόρεια Συρία

Οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν, την Κυριακή, από τη μεγαλύτερη βάση τους στη βόρεια Συρία, στο πλαίσιο της αποχώρησης περίπου 1.000 στρατιωτών από την περιοχή αυτή που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου και μια ΜΚΟ.

Περισσότερα από 70 τεθωρακισμένα οχήματα που έφεραν την αμερικανική σημαία και μετέφεραν στρατιωτικό υλικό, συνοδευόμενα από ελικόπτερα, διέσχισαν τη διεθνή διαδρομή περνώντας από την πόλη Ταλ Ταμρ, διαπίστωσε ανταποκριτής του AFP.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αυτοκινητοπομπή αποσύρθηκε από τη βάση Σαρίν, κοντά στην πόλη Κομπάνι, και κατευθύνθηκε προς την επαρχία Χασακέ, ανατολικότερα.

Διαδηλώσεις στην Ευρώπη

Η τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία, μεταφέρεται και σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.  Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Κολωνίας αλλά και το Παρίσι ενάντια στις επιχειρήσεις της Άγκυρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.