ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ:Όσο μεγαλύτερες καταστροφές τόσο μεγαλύτερα τα κέρδη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΡΠΟΣ

ΦΟΝΙΑΔΕΣ…
Η τουρκία έχει αυτή τη στιγμή μία από τις χειρότερες οικονομίες στον κόσμο. Αστρονομικό εξωτερικό χρέος. Τέτοιο που πολλες βιομηχανίες από την Ευρώπη δεν της πουλάνε πλέον ούτε ανταλλακτικά για άρματα.

Τους χρωστάει αστρονομικά ποσά. Η λίρα βούλιαξε και το χρέος είναι σε δολάρια και ευρό. Αγοράζει όπλα με δάνεια, πετρέλαιο με δάνεια. Πιο παλιά έδινε όπλα στον isis και επερνε πετρέλαιο. Τώρα δεν μπορεί. Ο isis δεν ελέγχει τις πετρελαιοπηγες. Και να το μυστικό. Υπάρχουν 3.700.000 σύριοι πρόσφυγες στη Τουρκία. Που λέει συνεχεία στην ΕΕ οτι θα ανοίξει τις πόρτες για να έρθουν Ευρώπη.

Με το πρόσχημα κατά των κουρδων, μπηκε στη Συρία και ο στόχος του ειναι η κατασκευή πόλεων για 2.000.000 από αυτούς σε αρχικό στάδιο. Κόστος 30 δις δολλάρια και άλλα τόσα στο δεύτερο σταδιο για τους υπόλοιπους 1.700.000. Που δεν τα εχει. Αλλα εκανε επαφές για να χρηματοδοτηθουν απο την Παγκόσμια τράπεζα και απο την ΕΕ. Και εδω κολλάει το “θα ανοίξω τις πόρτες και θα έρθουν στην Ευρώπη”.

Δώστα Ευρωπαϊκή Ένωση για να μείνουν στη Συρία. Ποιο το κερδος του πέρα οτι θα ελέγχει στρατηγικά 300 χιλιόμετρα στη γραμμή των συνόρων και βάθος 20-30 χιλιόμετρα?

Ενω η λιρα και το χρηματιστηριο της τουρκίας βούλιαξε με την εισβολή, μία εταιρεία, Η ΜΟΝΗ, κέρδισε σε δύο ημέρες αυτα που είχε κερδίσει σε 20 χρόνια. Είναι η mardin cimento. Η μεγαλύτερη εταιρεία τσιμέντου στη Τουρκία και ελεγχόμενη απο το κόμμα και την οικογένεια Ερντογάν. Αλλα φίλοι μου, υπάρχει και μια κατασκευαστικη εταιρεία απο την αλλη πλευρά του Ατλαντικού. Που θελει να κατασκευασει ουρανοξύστες και γιγαντια εμπορικα κεντρα στη Κωνσταντινούπολη. Και αυτή δεν είναι αλλη απο εκεινη του Αμερικανού προέδρου.

Να γιατί ο Τραμπ κάνει τον “κινέζο” για οσα κάνει ο Ερντογαν. Γιατι ο Τραμπ δεν είναι πολιτικός, είναι επιχειρηματίας. Άλλωστε οι ΗΠΑ δεν θα δώσουν τίποτα για το σχέδιο πόλεων της Τουρκίας. Η Ευρώπη θα τα πληρώσει. Τα ποσά και τα κέρδη ειναι αστρονομικά και ΧΩΡΙΣ να βάλει το χερι στη τσέπη η τουρκια αφού ζητάει (και για εμένα θα πάρει) 30 + 30 δις δολάρια από την ΕΕ, απο εμάς. Αυτη είναι η λύση Ερντογάν για να ξανασταθει η τουρκική οικονομια στα ποδια της. Πόλεμος και μετα λεφτά απο την ΕΕ.

Λεφτά από το εξωτερικό, τσάμπα γιατί δεν είναι δάνειο, είναι χάρισμα, και όλα τα υλικά θα είναι από τούρκικες βιομηχανίες. Βιομηχανίες που ελέγχει η οικογένεια Ερντογάν….Ας ευχηθούμε τώρα καλό Σαββατοκύριακο ολούθε…


Υ.Γ Ο Ντικ Τσέινι, αντιπροεδρος στη κυβέρνηση Μπους ειχε κατασκευαστικη εταιρεία. Κέρδισε σε 9 μήνες 5.2 δις δολάρια όταν η κατασκευαστική του εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή κατοικιών και έργα υποδομής στο Ιράκ που είχαν καταστραφεί απο τους Αμερικανικους βομβαρδισμούς. Επειδή δεν υπήρχαν χρήματα στο Ιρακ για πληρωμή, αντί για χρήματα επερνε πετρέλαιο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.