Ποιος ήταν ο πρώτος στόχος που βομβάρδισαν οι Τούρκοι στο συριακό Κουρδιστάν

Ο πρώτος στόχος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις 16.00 (ώρα Ελλάδας) στο συριακό Κουρδιστάν (βόρεια και ανατολική Συρία) ήταν το στρατόπεδο εκπαίδευσης της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας YAT, που συγκρότησαν τα τελευταία χρόνια οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Οι κομάντος των YAT εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς και τους άλλους συμμάχους του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, για να διεξάγουν καταδρομικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Προφανώς και οι Τούρκοι θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνους μαχητές τους άνδρες και τις γυναίκες των YAT, για αυτό και τους βομβάρδισαν πρώτους, επιχειρώντας να τους σκοτώσουν για να μην τους έχουν απέναντί τους στο πεδίο της μάχης.

Σε κάθε περίπτωση ο συμβολισμός είναι σαφής: Πρώτος στόχος των Τούρκων ήταν οι ειδικά εκπαιδευμένοι κυνηγοί των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι κομάντος να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν τους τζιχαντιστές ήταν οι πρώτοι που ήθελε ο Ερντογάν νεκρούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.