Μιλά για «προκλήσεις από αμερικανικά drones που φέρνουν όλο και πιο κοντά την άμεση αντιπαράθεση με το NATO»

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ έδωσε εντολή στο γενικό επιτελείο του στρατού να καταθέσει προτάσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν σωστά οι «προκλήσεις» από αμερικανικά drones που επιχειρούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο του, αυξάνουν τον κίνδυνο «άμεσης αντιπαράθεσης» μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι κατέγραψε αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που σύμφωνα με το ίδιο εκτελούν αναγνωριστικές πτήσεις και συλλέγουν πληροφορίες στόχευσης για δυτικά όπλα υψηλής ακρίβειας που χρησιμοποιεί η Ουκρανία για να πλήξει ρωσικές εγκαταστάσεις.

«Αυτό καταδεικνύει την αυξανόμενη εμπλοκή των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Τέτοιες πτήσεις πολλαπλασιάζουν την πιθανότητα περιστατικών στον εναέριο χώρο με ρωσικά αεροσκάφη, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ της συμμαχίας (του ΝΑΤΟ) και της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι χώρες του NATO θα είναι υπεύθυνες για τέτοια περιστατικά.

Η δήλωση δεν ανέφερε την Κριμαία, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Ωστόσο ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία έχουν κατ’ επανάληψη αποτελέσει στόχο ουκρανικών δυνάμεων, μεταξύ άλλων και με δυτικούς πυραύλους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.