Συρία: Ουκρανικά τερματικά για το Starlink πωλούνται.. στο δρόμο (βίντεο)

Πωλήσεις χρησιμοποιημένων Starlink τερματικών από την Ουκρανία έχουν εντοπιστεί στην αγορά του Ιντλίμπ της Συρίας, όπως αναφέρει τοπική πηγή.

«Πουλάμε χρησιμοποιημένους σταθμούς Starlink στο Ιντλίμπ. Τιμή $500 για λογαριασμούς εγγεγραμμένους στην Ουκρανία. Υπάρχουν επίσης ανταλλακτικά για αυτούς» ανέφερε ο πωλητής σε βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ».

Επίσης, αναφέρεται ότι η αντικαθεστωτική φιλοδυτική οργάνωση Hayat Tahrir al-Sham (HTS) πιθανότατα διατηρεί επαφές με την Ουκρανία ως μέρος «αντιρωσικής συνεργασίας» και αγοράζει δυτικό εξοπλισμό.

Στην Ουκρανία, τα τερματικά Starlink έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο, προσφέροντας αξιόπιστη δορυφορική σύνδεση στο διαδίκτυο, ακόμη και σε περιοχές όπου οι υποδομές επικοινωνιών έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο.

Η χρήση του Starlink έχει επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να διατηρούν επαφή και να συντονίζουν τις ενέργειές τους, παρά τις ρωσικές επιθέσεις στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Ακόμα, σύμφωνα με αναφορές, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν το Starlink για την παροχή δεδομένων στόχευσης στα ναυτικά τους drone.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.