Οι Χούθι προέβαλαν βίντεο του πρώτου μη επανδρωμένου σκάφους επιφανείας δικής τους παραγωγής

Το σιιτικό κίνημα της Υεμένης Ανσάρ Αλλάχ (Χούθι)  παρουσίασε για πρώτη φορά ένα μη επανδρωμένο σκάφος δικής του παραγωγής, Toofan-1, ικανό να φέρει κεφαλή βάρους 150 κιλών, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah.

Το “Toufan-1” διακρίνεται από αυξημένη ταχύτητα, υψηλή ευελιξία και μυστικότητα, ανέφερε το Al-Masirah αναφερόμενος στην υπηρεσία Τύπου των ενόπλων δυνάμεων των Χούτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκάφος είναι ικανό να επιταχύνει έως και 35 ναυτικά μίλια την ώρα, είναι σχεδιασμένο να χτυπά τόσο σταθερούς όσο και κινούμενους θαλάσσιους στόχους σε μικρές αποστάσεις.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι Χούθι αντέγραψαν κι έναν ιρανικό πύραυλο για να επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Όπως σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα:

Το σκάφος «Toofan 1» είναι ένα ποιοτικό βήμα στην τοπική βιομηχανία όπλων, και καταδεικνύει τις προηγμένες δυνατότητες των ναυτικών δυνάμεων στον τομέα της ανάπτυξης προηγμένων όπλων.

Το σκάφος «Toofan 1» συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των ναυτικών δυνατοτήτων, και θεωρείται ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας για τον εχθρό από κάθε προσπάθεια επίθεσης στα χωρικά ύδατα.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.