Δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Κίνα έχει εγκαταστήσει χρονόμετρα τουαλέτας – Διχασμένες αντιδράσεις

Με 51.000 αγάλματα λαξευμένα σε 252 σπηλιές και κόγχες πριν από περίπου 1.500 χρόνια, τα βουδιστικά σπήλαια Yungang της Κίνας είναι αδιαμφισβήτητα ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο. Όμως τις τελευταίες ημέρες, οι τουαλέτες σε αυτό το μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έχουν κερδίσει περισσότερη προσοχή.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε πρόσφατα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα σύνολο χρονόμετρων εγκατεστημένων πάνω από μια σειρά από τουαλέτες, με κάθε θάλαμο να έχει τον δικό του ψηφιακό μετρητή.

Όταν μία τουαλέτα δεν είναι κατειλημμένη, η οθόνη LED με εικονοστοιχεία εμφανίζει τη λέξη “κενό” με πράσινο χρώμα. Εάν χρησιμοποιείται, δείχνει τον αριθμό των λεπτών και των δευτερολέπτων που έχει κλειδώσει η πόρτα.

«Δεν θα διώξουμε ανθρώπους στη μέση»

Το αρχικό βίντεο φέρεται να τραβήχτηκε από έναν επισκέπτη που το έστειλε στην Xiaoxiang Morning Herald, μια κρατική τοπική εφημερίδα.

«Το βρήκα αρκετά προηγμένο τεχνολογικά, ώστε να μην χρειάζεται να κάνεις ουρά έξω ή να χτυπήσεις την πόρτα του μπάνιου», ανέφερε ο επισκέπτης. «Αλλά το βρήκα και λίγο ντροπιαστικό. Ένιωθα σαν να με παρακολουθούσαν».

Ένα μέλος του προσωπικού στο αξιοθέατο φέρεται να είπε στην Xioxiang Morning Herald ότι τα χρονόμετρα εγκαταστάθηκαν για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των επισκεπτών στο αξιοθέατο – και αυτό περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις εντός του τουριστικού χώρου.

«Δεν είναι εκεί για να ελέγχουν τη διάρκεια που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα μπάνια», διευκρίνισε ο υπάλληλος. «Είναι αδύνατο να διώξουμε κάποιον [από το πάγκο του μπάνιου] στη μέση. Και δεν θέτουμε χρονικό όριο, όπως πέντε ή 10 λεπτά για το πόσο θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει τις τουαλέτες».

Δείτε βίντεο με τα χρονόμετρα στις τουαλέτες

Η Nanchang Evening News, μια κρατική εφημερίδα, επικαλείται ένα μέλος του προσωπικού του πάρκου ότι ο χρονοδιακόπτης λειτουργεί από την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους και είναι πρωτίστως ένα μέτρο ασφαλείας, «εξασφαλίζοντας την ευημερία όλων των επισκεπτών, σε περίπτωση που μερικοί επισκέπτες χρησιμοποιούν την τουαλέτα για μεγάλο χρονικό διάστημα και εμφανίζεται έκτακτη ανάγκη.»

Η είδηση ​​έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας.

Ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου στη δημοφιλή πλατφόρμα micro-blogging Weibo υποστήριξαν τα νέα χρονόμετρα , λέγοντας ότι θα αποθάρρυνε τους επισκέπτες να κάθονται και να κάνουν κύλιση στα κινητά τους τηλέφωνα ενώ βρίσκονται στην τουαλέτα.

«Ένας τουριστικός χώρος δεν είναι γραφείο – ποιος θα περνούσε το χρόνο του στις τουαλέτες; Είναι πραγματικά απαραίτητο;» είπε ένας διαδικτυακός χρήστης.

«Γιατί δεν ξοδεύουν τα χρήματα για την κατασκευή περισσότερων τουαλετών;» είπε ένας άλλος.

Άλλοι είπαν ότι θα βοηθούσε όσους έχουν πραγματικά ιατρικά επείγοντα περιστατικά και μπορεί να μην μπορούν να καλέσουν για βοήθεια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.