Ευρωεκλογές: Πώς σχολιάζει ο ευρωπαϊκός Τύπος την επέλαση των δεξιών πατριωτικών κομμάτων στην Ευρώπη

Στον ευρωπαϊκό Τύπο τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης που έχουν ως κεντρικό θέμα τις ευρωεκλογές στέκονται στη δεύτερη θέση του AfD στη Γερμανία την πρωτιά στην Αυστρία και τις γενικότερες επιδόσεις των δεξιών λαϊκών κομμάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Γαλλία ο Ζορντάν Μπαρντελά του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται σε υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον  πρόεδρο του κόμματος Μακρόν, Βαλερί Αγιέρ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δίνουν τον Εθνικό Συναγερμό στο 32,4% έναντι 15,2% και 14,3 των Πρασίνων του Ραφαέλ Γκλυκσμάν. Εντύπωση προκαλεί πως οι ευρωπαϊκές εφημερίδες δεν στέκονται στην ακροδεξιά στροφή στην Γαλλία, πιθανώς επειδή την θεωρούν αναμενόμενη.

Στην Ισπανία το επίσης λαικοδεξιό Vox διπλασιάζει τις δυνάμεις του εκλέγοντας από 6 έως 7 βουλευτές. Ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης έθεσε ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν, σχολιάζοντας την πρώτη πρόγνωση εκλογικού αποτελέσματος (exit poll), σύμφωνα με την οποία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του καγκελάριου Όλαφ Σολτς συγκεντρώνει μόλις 14%, ενώ συνολικά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι και FDP) περιορίζονται στο 31%.

Εντυπωσιακό το γεγονός πως τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης (κρατικά και «ανεξάρτητα») δεν έχουν ασχοληθεί με τις ευρωεκλογές.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.