Μαρια Δεναξα: Η Γερμανία ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου!

Από τις κινήσεις που κάνουν φαίνονται αποφασισμένοι να εμπλέξουν την Ευρώπη σε πόλεμο.

Σε διαφορετική περίπτωση, η πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, Μαρί-Άγκνες Στρακ-Ζίμερμαν, δεν θα καλούσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενεργοποιήσει 900.000 εφέδρους, όπως αναφέρουν πολλά γερμανικά δημοσιεύματα.

Της Μαρίας Δεναξά

«(Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν εκπαιδεύει τον λαό του για πόλεμο και τον τοποθετεί ενάντια στη Δύση. Πρέπει, επομένως, να αποκτήσουμε την ικανότητα να αμυνθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα» δήλωσε η Στρακ-Ζίμερμαν, μέλος του συγκυβερνώντος Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP), σε σχόλιο που έκανε στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke και δημοσιεύθηκε σήμερα, 1η Ιουνίου.

Η βουλευτής κάλεσε τη Bundeswehr, τον γερμανικό Στρατό δηλαδή, να «ενεργοποιήσει τους περίπου 900.000 έφεδρους που έχουμε».

Στη Γερμανία οι έφεδροι περιλαμβάνουν όλα τα πρώην στρατιωτικά μέλη και τους στρατιώτες που έχουν υπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιρουμένων των πρώην Ανατολικογερμανών στρατιωτικών που δεν εντάχθηκαν στην Bundeswehr μετά την επανένωση το 1990.

«Αν μπορούσαμε να στρατολογήσουμε μόνο τους μισούς από αυτούς ως εφέδρους με τη σχετική τεχνογνωσία τους, αυτό θα ήταν ένα απίστευτο πλεονέκτημα» υποστήριξε η Στρακ-Ζίμερμαν.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφέδρων, Πάτρικ Σένσμπουργκ, πρότεινε επίσης τη συστηματική καταγραφή της κατάστασης της υγείας και της διαθεσιμότητας όλων των πρώην μελών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να προγραμματιστεί η θητεία τους στην εσωτερική ασφάλεια και την εθνική και συμμαχική άμυνα και να τους επιτραπεί σταδιακά να εκπαιδεύονται ξανά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.