Κύπελλο Ελλάδας: Ο Άρης αρνήθηκε να πάρει τα μετάλλια του – Τι ποινή προβλέπεται

Τόσο ο Άρης όσο και η διαιτητής του αγώνα, Στεφανί Φραπάρ, δεν βρέθηκαν σε πρώτη φάση στη διαδικασία της απονομής των μεταλλίων μετά το πέρας του τελικού του Κυπέλλου.

Ο Άρης αν και ενημερώθηκε και από την ΕΠΟ αρνήθηκε να δώσει το παρών στην τελετή και τελικώς δεν παρέλαβε τα μετάλλιά του ως φιναλίστ.

Για τέτοιες περιπτώσεις το άρθρο 46 του ΚΑΠ της ΕΠΟ προβλέπει τα εξής σε επίπεδο ποινών:

«Οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές που δεν πειθαρχούν σ’ αυτή τους την υποχρέωση, τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών από το πρωτάθλημα και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) ο καθένας εφόσον είναι επαγγελματίες και 500,00 ευρώ αν είναι ερασιτέχνες και εφ’ όσον αποδειχθεί υπαιτιότητα της ομάδας επιβάλλεται σε αυτήν χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ αν είναι ΠΑΕ και 1.000,00 Ευρώ αν είναι σωματείο

γ) Στην ομάδα που δεν συμμορφώνεται με το τελετουργικό της απονομής και προβεί σε ενέργειες που προσβάλλουν το φίλαθλο πνεύμα επιβάλλεται χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, αν είναι ΠΑΕ και τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ αν είναι σωματείο».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.