Διαφωνία στην G7 για την φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων

Bloomberg: Η φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων προκαλεί διχασμό μεταξύ των χωρών της G7

Οι επτά χώρες μέλη της Ομάδας των πλουσιότερων κρατών του κόσμου διαφώνησαν στο θέμα της φορολόγησης των δισεκατομμυριούχων.

Μάλιστα η πρόταση για το θέμα αυτό αφαιρέθηκε από το προσχέδιο ανακοινωθέντος που ετοιμάστηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της G7, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν σε αυτό, αναφέρει το Bloomberg.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι χώρες της G7 δεν συμφωνούν για τον τρόπο φορολογίας των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Αρχικά, το προσχέδιο ανακοινωθέν περιείχε παράγραφο για τη διερεύνηση τρόπων επέκτασης της ανταλλαγής πληροφοριών για δισεκατομμυριούχους, αλλά αυτό το θέμα δεν αναφέρεται στην τελευταία έκδοση.

%CE%B8%CF%83 45%CF%86%CE%BE%CE%B7%CE%B4
Bloomberg

Σύμφωνα με πηγή του Bloomberg, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζουν οι περισσότεροι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ήθελαν να αφαιρεθεί το ζήτημα της φορολόγησής τους.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είπε ότι δεν είναι αντίθετη στην εισαγωγή ενός «λογικού» επιπέδου φορολογίας για τους πλούσιους στη χώρα, αλλά δεν συμφωνεί με την προτεινόμενη διατύπωση.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε ότι σχεδιάζει να προωθήσει το θέμα της φορολογίας που αναφέρεται στους δισεκατομμυριούχους.

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.