Αποσύρεται ο Κλάους Σβαμπ από την προεδρία του WEF: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Kλάους Σβαμπ, θα αποσυρθεί από την διεύθυνση της παγκόσμιας οργάνωσης που κατά πολλούς ελέγχει αυτή την στιγμή τις περισσότερες κυβερνήσεις στην Δύση και καθορίζει την πολιτική τους ατζέντα.

Ο Κλάους Σβαμπ ίδρυσε την WEF το 1971 και την ελέγχει από τότε μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε τις προθέσεις του σε ένα email προς το προσωπικό το οποίο κοινοποιήθηκε στη Semafor από άτομο που συνδέεται με τον οργανισμό.

Θα παραιτηθεί από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου και θα μεταβεί σε ρόλο μη εκτελεστικού προέδρου, είπε, προσθέτοντας ότι η αλλαγή στον ρόλο του εκκρεμεί έγκριση από την ελβετική κυβέρνηση.

Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος του Φόρουμ είπε ότι ο οργανισμός «μεταμορφώνεται από μια πλατφόρμα σύγκλησης σε έναν κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό για τη συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα».

Η δομή διακυβέρνησης του Φόρουμ πρόκειται να αλλάξει ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, είπε ο εκπρόσωπος, και ο Σβαμπ «θα μεταβεί από εκτελεστικός Πρόεδρος σε Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου» μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, δηλαδή θα πάψει να είναι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού.

Ο Σβαμπ δεν έχει ορίσει τον διάδοχό του, αλλά είπε ότι τον περασμένο χρόνο, το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου, «υπό την ηγεσία του προέδρου Μπόργκε Μπρέντε, ανέλαβε την πλήρη εκτελεστική ευθύνη».

Ο Μπρέντε είναι ο πρώην ηγέτης των Νορβηγών συντηρητικών (ένα ακόμα δείγμα ότι η οργάνωση έχει διεισδύσει σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις οι οποίες μετά προς έκπληξη όλων ασκούν την ίδια πολιτική).

Σημειώνεται ότι ο Κλάους Σβαμπ είναι ο συγγραφέας και ιδρυτής του δόγματος της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», μίας νέας ολοκληρωτικού τύπου πολιτικής με την οποία, φιλοδοξεί η WEF, να κυβερνηθούν οι κοινωνίες του πλανήτη στα επόμενα χρόνια, με πρόσχημα την «σωτηρία» τους.

Πρόκειται για μία πολιτική που θα επιβάλει σαφή περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και θα στηριχτεί στον απόλυτο έλεγχο από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο Κλάους Σβαμπ είναι 86 ετών και πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έκρινε ότι είναι ώρα να αποσυρθεί από την διοίκηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.