Κόσοβο: Η Κροατία στέλνει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις

Σύμφωνα με αναλυτές, η κίνηση αυτή βάζει φωτιά και εντείνει τις ανησυχίες για επικείμενη σύρραξη, με προπέτασμα μάλιστα δυνάμεις όπως οι Κροατικές που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τους Σέρβους, ώστε να μην κατηγορηθεί η Δύση και το ΝΑΤΟ για «πρόκληση».

Την ίδια ώρα η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έκλεισε έξι γραφεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διοικούνται από τη Σερβία σε τέσσερις δήμους με Σερβική πλειοψηφία στο βορρά τη Δευτέρα, μία εβδομάδα αφότου η Κεντρική Τράπεζα του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι έληξε η τρίμηνη μεταβατική περίοδος για την πολιτική μεταφοράς μετρητών μόνο σε ευρώ.

«Με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας… και με την άδεια του εισαγγελέα, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου σε συνεργασία με τη Φορολογική Διοίκηση έκλεισε έξι μονάδες του λεγόμενου Ταμιευτηρίου ως παράνομου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Σερβίας στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου», όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Xhelal Svecla.

«Το κράτος δικαίου, το οποίο θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση, θα συνεχίσει να είναι ο στόχος μας», πρόσθεσε ο Svecla.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.