Ιράν: Νεκροί ο Πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών – Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Τον θάνατο του Προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα πως ο 63χρονος Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, που εξελέγη το 2021, ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, που ανέλαβε το αξίωμα επίσης το 2021, και άλλοι αξιωματούχοι που επέβαιναν σε ελικόπτερο Bell 212 το οποίο συνετρίβη χθες Κυριακή σε ορεινή περιοχή υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες είναι όλοι νεκροί.

Το πρακτορείο ειδήσεων MEHR, μετέδωσε ότι «όλοι» οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες».

Την ίδια πληροφορία έδωσε Ιρανός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ιράν: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραϊσί – «Ουδεμία ένδειξη» πως υπάρχουν επιζώντες

Αξιωματούχος δήλωσε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι  ελικόπτερο κάηκε εντελώς.

«Το ελικόπτερο του προέδρου εντοπίστηκε. Ομάδα έρευνας και διάσωσης πλησιάζουν τον τόπο της συντριβής (…) η κατάσταση δεν είναι καλή», είχε αναφέρει αρχικά ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, Πιρχουσέιν Κουλιβάντ.

Ιράν- συντριβή ελικοπτέρου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.