Παλαιστινιακά ΜΜΕ: Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τον φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ

Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ, κατά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις οδήγησαν έναν άνθρωπο εκτός του ναού.

Βίντεο από τη στιγμή της έντασης κάνει εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, ενώ το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων Wafa και άλλα αραβικά μέσα αναφέρουν πως πρόκειται για τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παναγίας του Σαββάτου και τον συνέλαβε.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο in.gr ότι υπήρξε συνωστισμός και προκλήθηκε επεισόδιο στον χώρο όπου βρισκόταν η ελληνική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα όσα ανέφεραν οι ίδιες πηγές και επιβεβαιώνουν ξένες διπλωματικές πηγές στη Voria, o φρουρός του ελληνικού προξενείου αρχικά συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια με άμεση παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε ελεύθερος και το επεισόδιο θεωρείται λήξαν.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης

Την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το «πρωτοφανές», όπως το χαρακτηρίζει, περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Θα εξακολουθείτε να προστατεύετε τον Νετανιάχου;

Σχετική ανάρτηση για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αναφέρει: «Αληθεύει κ. Μητσοτάκη ότι το Ισραήλ συνέλαβε φρουρό του Προξενείου στην Ιερουσαλήμ; Εσείς θα εξακολουθείτε να προστατεύετε τον Νετανιαχου;».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.