Ο γκρίζος χρυσός: Ρισκάρουν τη ζωή τους για το coltan!!! (ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ)

Το Coltan – ή “γκρίζος χρυσός”, όπως συχνά αποκαλείται το παρατσούκλι – υπάρχει σε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και δορυφορικούς πλοηγούς. Αυτό το μέταλλο εξάγεται αποκλειστικά από τα πλούσια υπέδαφα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Για πρώτη φορά, κάμερα κατάφερε να κινηματογραφήσει στα παρασκήνια στις εκτός ορίων περιοχές εξόρυξης της επαρχίας Κατάνγκα, μέχρι το Βόρειο Κίβου. Στο “Τα ορυχεία της κόλασης”, συναντάμε κονγκολέζους ανθρακωρύχους που πηγαίνουν 150 πόδια κάτω από τη γη, καθημερινά, για το ασήμαντο ποσό του 1 δολαρίου την ημέρα. Οι σήραγγες που σκάβονται στην θρυμματισμένη πέτρα που επικρατεί εκεί κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν. Εν τω μεταξύ, πάνω από τα κεφάλια τους, διεξάγεται ένας εμφύλιος πόλεμος, πλήρης με τακτική λεηλασία των πόρων.

Παρακολουθώντας τις ζωές διαφόρων ανθρώπων, αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ καταδεικνύει πώς η νεαρή δημοκρατία του Κονγκό προσπαθεί να δημιουργήσει μακροχρόνια ανακατανομή των πόρων των ορυχείων, καθώς και μια αποτελεσματική κυβέρνηση και αποτελεσματική εκπαίδευση για τις μάζες. Όλες αυτές οι προσπάθειες δείχνουν πώς η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό προσπαθεί σταδιακά να επανακτήσει την ελευθερία της μέσω της καλλιέργειας των πνευματικών και μεταλλευτικών πόρων της.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.