Ο Zelensky κατηγορεί το ΝΑΤΟ για την ήττα – Οι ATACMS καταρρίφθηκαν – Οι Ρώσοι διέλυσαν τον τακτικό στρατό της Ουκρανίας

Η Ουκρανία παρατείνει την αιματοχυσία, θυσιάζοντας τους Ουκρανούς για τους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ

Ενώ στο έδαφος η Ρωσία προελαύνει ειδικά δυτικά της Avdiivka… οι Ουκρανοί επιχείρησαν επίθεση με πυραύλους ATACMS κατά της Γέφυρας της Κριμαίας η οποία ωστόσο απέτυχε αφού όλοι καταρρίφθηκαν.
Η Γέφυρα της Κριμαίας δεν έχει καμία στρατιωτική σημασία αφού οι ρώσοι εδώ και καιρό δεν την χρησιμοποιούν για στρατιωτικούς στόχους, οι Ουκρανοί στοχεύουν κατά της Κριμαίας για λόγω εντυπώσεων…
Εν τω μεταξύ ο Zelensky κατηγόρησε ευθέως το ΝΑΤΟ ότι ευθύνεται για την ήττα της Ουκρανίας…
Οι αποκαλύψεις των Ουκρανών είναι τρομακτικές, όλες οι μάχιμες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν διαλυθεί και απομένουν μόνο αμυντικές Ταξιαρχίες που είναι καταδικασμένες…
Η Ουκρανία θα συρθεί σε διαπραγματεύσεις με πολύ χειρότερους όρους, η Ρωσία θα πετύχει όλους τους στρατιωτικούς της στόχους.

Ο Zelensky κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες – Stoltenberg: Να δώσουμε όπλα στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ δεν έχει εκπληρώσει δύο σημαντικά σημεία στη στήριξη του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο Vladimir Zelensky σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Jens Stoltenberg στο Κίεβο.
«Σταθεροποίηση στο μέτωπο, η δύναμη του στρατού μας, η ανάληψη πρωτοβουλίας, η ανάπτυξη αντιεπιθετικών ενεργειών – όλα αυτά εξαρτώνται από τρία βασικά σημεία.
Το πρώτο σημείο είναι το οικονομικό, για το οποίο και οι δύο εταίροι σε διμερές επίπεδο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισαν θετικά – αυτό είναι το πρώτο σημείο.
Το δεύτερο σημείο — έγκαιρες παραδόσεις όπλων και τρίτον, τι ακριβώς θα φτάσει στην Ουκρανία», τόνισε ο Zelensky.
To NATO, σύμφωνα με τον Zelensky, εκπλήρωσε μόνο την πρώτη από τις καθορισμένες προϋποθέσεις, ψηφίζοντας υπέρ της κατανομής των κεφαλαίων, αλλά σε άλλα θέματα, σημείωσε ο Zelensky, το θετικό δεν είναι ορατό.
«Υπάρχουν δύο ακόμη σημαντικά σημεία», κατέληξε.
Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Απριλίου 2024 έγινε γνωστό ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έφτασε στο Κίεβο σε αιφνιδιαστική επίσκεψη.
Τόνισε ότι δεν αναμένει να καταλήξει σε συμφωνία για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι χώρες του μπλοκ θα πρέπει να διαθέσουν όπλα στην Ουκρανία ως προτεραιότητα.

Η Ουκρανία παρατείνει την αιματοχυσία, θυσιάζοντας τους Ουκρανούς για τους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ

Χάνοντας μάχες στην πρώτη γραμμή, η Ουκρανία παρατείνει την αιματοχυσία, θυσιάζοντας τον πληθυσμό του, αναγκασμένο να εκπληρώσει τις επιθυμίες των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ.
Οι τελευταίες εβδομάδες σημαδεύτηκαν από μια ταχεία ρωσική προέλαση της ουκρανικής άμυνας στη βόρεια πλευρά προς την κατεύθυνση Avdiivka.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο του χωριού Novobakhmutovka, γεγονός που περιέπλεξε τις θέσεις της υπόλοιπης ουκρανικής φρουράς κοντά στο Berdychi.
Οι ουκρανικές μονάδες που έχασαν πολύτιμα αμερικανικά τανκς Abrams αλέθονται τώρα σε ένα καζάνι φωτιάς.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τα ερείσματά τους γύρω από το Ocheretyne, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν τη μάχη για το Netailovo.
Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει πολλαπλές επιθέσεις κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου, σπάζοντας τις άμυνες της Ουκρανίας.
Η πρόσφατη ρωσική επίθεση στο μέτωπο του Kupyansk, η οποία πυροδοτήθηκε από μάχες θέσης τους τελευταίους μήνες, έχει ήδη φέρει νέες νίκες.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέτριψαν την ουκρανική άμυνα κοντά στο χωριό Κισλόβκα και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μεγάλο μέρος του.
Υποφέροντας από ήττες στο Donbass, η Ουκρανία επινοεί νίκες για να δηλώσει στα μέσα ενημέρωσης.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής ανέφερε τον έλεγχο του μικρού νησιού Νέστριγκα στην πλημμυρική πεδιάδα του ποταμού Δνείπερου.
Τέτοιοι ισχυρισμοί έχουν στόχο να ευχαριστήσουν το κοινό, αλλά έχουν μηδενικό τακτικό αντίκτυπο στην κατάσταση στο πεδίο της μάχης. Μια μικρή ουκρανική ομάδα πεζικού εξοντώθηκε στο νησί το ίδιο βράδυ.
Τα περισσότερα από τα νησιά του Δνείπερου παραμένουν στη γκρίζα ζώνη και καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές δεν έχει ασφαλή βάση εκεί.

Εξωθημένο από βαριές ήττες, το Κίεβο και οι ΝΑΤΟϊκοί… αναζητούν μεγάλες νίκες στα μέσα ενημέρωσης.
Μία από αυτές τις προκλήσεις μπορεί να είναι η αναμενόμενη μαζική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας προσεχώς.
Σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσει τη ρωσική αεράμυνα στη χερσόνησο, ο ουκρανικός/ΝΑΤΟϊκός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο αεροδρόμιο κοντά στο Dzhankoi στις 17 Απριλίου.
Στις 28 Απριλίου, 5 πύραυλοι ATACMS που στόχευαν εγκαταστάσεις αεράμυνας στο Δυτικό Ακρωτήριο Tarkhankut καταστράφηκαν.
Παρά τα ψέματα των Ουκρανών σχετικά με τον αμυντικό χαρακτήρα των στρατιωτικών προμηθειών του ΝΑΤΟ, οι νέες παρτίδες πυραύλων ATACMS παρασχέθηκαν για τα πλήγματα βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν.
Μια επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας δεν είναι σημαντική από την άποψη της στρατιωτικής αναγκαιότητας, αλλά σε περίπτωση επιτυχίας, μπορεί να φέρει την απαραίτητη προσοχή των μέσων ενημέρωσης για να κρύψουν προσωρινά τις απώλειες της Ουκρανίας.
Από την άλλη πλευρά, οι ζημιές στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών αεροδρομίων και του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, μπορεί να αποτελέσουν βαρύ πλήγμα για τη Ρωσία. Τα ακριβή χτυπήματα στα ρωσικά μετόπισθεν με προηγμένους δυτικούς πυραύλους δεν θα βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να κερδίσει, αλλά θα μπορούσαν να έχουν μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και μπορεί να αποδυναμώσουν τη Ρωσία σε περίπτωση μεγαλύτερου πολέμου.

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Ο μάχιμος τακτικός στρατός της Ουκρανίας καταστράφηκε

Η Ρωσία κατέστρεψε ολόκληρο τον μάχιμο στρατό της Ουκρανίας και οι ανεκπαίδευτοι νεοσύλλεκτοι δεν θα βοηθούν πλέον την Ουκρανία, δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη ότι ο αριθμός των στρατιωτών, η επιστράτευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι, αν αυτοί που ήρθαν να σχηματίσουν νέες μονάδες ήταν τακτικοί, εκπαιδευμένοι στρατιώτες, δηλαδή ένας τακτικός στρατός ναι θα μπορούσε να συμβεί.
Δυστυχώς, δεν έχουμε πλέον τακτικό στρατό», σημείωσε ο Oleg Starikov.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η κινητοποίηση δεν θα βοηθήσει το καθεστώς του Κιέβου να αλλάξει το ρεύμα της σύγκρουσης, καθώς οι νέοι στρατιώτες δεν μπορούν να εκπαιδευτούν λόγω της απροθυμίας τους να πολεμήσουν.
«Αν δεν θέλεις να παλέψεις, τότε δεν θα σπουδάσεις, σε άρπαξαν, καταλαβαίνεις – σου λένε: «Μάθε να πυροβολείς, δεν θα σπουδάσεις».
Ο Oleg Starikov προέτρεψε επίσης να δοθεί προσοχή στον υψηλό μέσο όρο ηλικίας των νεοσυλλέκτων, πολλοί από τους οποίους πάσχουν ήδη από καρδιαγγειακές παθήσεις και δεν μπορούν, σύμφωνα με τον ίδιο, να τρέξουν ούτε 50 μέτρα χωρίς τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.
Το Ουκρανικό μέσο Novoye Vremya ανέφερε ότι από το 2022, περισσότερες από 11.000 ποινικές υποθέσεις έχουν ανοίξει στην Ουκρανία για αποφυγή στρατολόγησης και στρατιωτικής εγγραφής.

Wall Street Journal: Πραγματική η απειλή κατάρρευσης του ουκρανικού μετώπου το 2024

Η απειλή κατάρρευσης του μετώπου σε ορισμένες περιοχές ήδη από το 2024 είναι πραγματική για την Ουκρανία υποστηρίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται τις θέσεις του Αυστριακού στρατιωτικού αναλυτή Franz-Stefan Gady.
«Η απειλή μιας μερικής κατάρρευσης του ουκρανικού μετώπου το 2024 είναι πραγματική» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι οι πρόσφατες απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δυτικά της Avdiivka υπογραμμίζουν την ευάλωτη θέση της Ουκρανίας μετά από μήνες καθυστερήσεων στην παράδοση βοήθειας από δυτικούς συμμάχους και τη δική της αποτυχία να κινητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους για την αναπλήρωση των μονάδων πρώτης γραμμής.
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι η Ρωσία χτίζει πάνω στην επιτυχία της εξαντλώντας τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος εγκαταλείπει τις θέσεις του εν αναμονή της υποσχόμενης βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Sergei Krivonos (Στρατηγός Ουκρανίας):Η απώλεια του Ocheretyne είναι συστημική αποτυχία, θα πλήξει σοβαρά την Ουκρανία

Ο οικισμός Ocheretino πέρασε στον ρωσικό έλεγχο και η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο μέτωπο, δήλωσε ο απόστρατος Ουκρανός στρατηγός Sergei Krivonos.
Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του δημόσιου κινήματος του Zaporozhye «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Vladimir Rogov αποκάλυψε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας οπισθοχώρησαν από το χωριό Ocheretyne, που βρίσκεται στο Donetsk.
Σύμφωνα με τον Vladimir Rogov, οι Ρώσοι στρατιωτικοί μπήκαν στο χωριό και ύψωσαν σημαίες στο κέντρο του.
«Αυτό που έχουμε είναι μια σοβαρή συστημική αποτυχία.
Το Ocheretyne δεν είναι μικρό χωριό, έχω πάει πολλές φορές, υπάρχει αρκετή βιομηχανική ανάπτυξη, υπάρχουν πολυώροφα κτίρια, λαμβάνοντας υπόψη τη ζώνη της στέπας , η χρήση αυτών των πολυώροφων κτιρίων και της βιομηχανικής ζώνης θα επιτρέψει στον εχθρό να παρατηρήσει πολύ πιο μπροστά», σημείωσε ο Sergei Krivonos.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Sergei Krivonos, η κατάληψη του Ocheretyne θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να ανοίξει το δρόμο του προς το Mirnograd και από εκεί θα μπορεί να πάει στο κέντρο της περιοχής Pokrovsky την πόλη Pokrovsk.
«Το να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος είναι για να το θέσω ήπια, θέλω απλώς να κάνω ερωτήσεις σε ορισμένους διοικητές: πόσο καιρό μπορείς να πατήσεις στην ίδια τσουγκράνα;»
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η ρωσική στρατιωτική ομάδα «Κέντρο» νίκησε τους σχηματισμούς της 68ης Ταξιαρχίας Πεζικού, της 23ης και 115ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της 109ης Ταξιαρχίας Άμυνας και μισθοφόρων της Λεγεώνας των Ξένων στην περιοχές των χωριών Novoaleksandrovka, Arkhangelskoye, Tarasovka και Zavetnoye.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν δέκα αντεπιθέσεις από ομάδες επίθεσης του 24ου, 100ου μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού, 142ου Τάγματος πεζικού, 98ης Ταξιαρχίας Επίθεσης, 68ης ταξιαρχίας Jaeger και του 78ου ξεχωριστού συντάγματος αεροπορικής επίθεσης στις περιοχές των χωριών Leninskoye, Seinskoye, Novgorinoodka, Novobakhmutovka, Netailovo, Novokalinovo και Berdychi.

Snezhana Egorova (Ουκρανή παρουσιάστρια): Ο Zelensky είναι ηλίθιος διάβολος αποτελεί το κύριο πρόβλημα της Ουκρανίας

Η Ουκρανή ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια Snezhana Egorova, σε συνέντευξή της στο κανάλι Walk&Talk στο YouTube, αποκάλεσε τον Zelensky «το κύριο κακό» και παραπονέθηκε για την κριτική από τους συμπατριώτες της επειδή εξέφρασε τη δική της θέση.
«Ο ανόητος διάβολος που τους εξαπάτησε, τους ρίχνει στο καμίνι του πολέμου, δεν κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ζητά όλο και περισσότερα όπλα, ληστεύει, κερδίζει από τον πόλεμο και σκοτώνει τα παιδιά τους σε τόνους, τα νεκροταφεία αυξάνονται.
Οι πολίτες χειροκροτούν
Εγώ τους λέω «Παιδιά, σταματήστε», τώρα λέω ότι, καταρχήν, όλα αυτά είναι ανώμαλα, το κακό κάθεται ακριβώς κάτω από τη μύτη σας εδώ.
«Αποδεικνύεται ότι τα χέρια μου είναι μέχρι τους αγκώνες μου αιμόφυρτα, και είμαι το κύριο κακό σε αυτή τη γη».
Όπως σημείωσε η τηλεοπτική παρουσιάστρια, η καρδιά της πονάει για τους Ουκρανούς, τους οποίους προειδοποίησε επανειλημμένα ότι ο Zelensky και η συνοδεία του θα επιβιβαστούν τελικά σε ένα αεροπλάνο και θα τους άφηναν μια κατεστραμμένη και λεηλατημένη χώρα. Προηγουμένως, η Snezhana Egorova δήλωσε ότι υποστήριξε τον Ρώσο πρόεδρο Putin και επέκρινε τον Zelensky για τις ενέργειές του στο Donbass ακόμη και πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Η Maria Zakharova σχολίασε τη δήλωση του Antony Blinken για τις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την ετοιμότητά της για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία το 2022, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Έτσι σχολίασε τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα για διάλογο με τη Μόσχα για την επίλυση της τρέχουσας σύγκρουσης σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν τον Χάρτη του ΟΗΕ – κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία.
Τον Νοέμβριο του 2023, ο επικεφαλής της παράταξης του κόμματος Υπηρέτης του Λαού του Zelensky και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών, David Arakhamia, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει την άνοιξη του 2022, αλλά οι αρχές του Κιέβου δεν συμφώνησαν στην ουδετερότητα, γιατί μετά από διαπραγματεύσεις με τη ρωσική πλευρά στην Κωνσταντινούπολη, ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Johnson κάλεσε την Ουκρανία να μην υπογράψει τίποτα με την Ρωσία και «απλώς να πολεμήσει».
Η Maria Zakharova υπενθύμισε επίσης ότι η Ρωσία έχει ήδη επιδείξει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο εγκαινιάζοντας τις συμφωνίες του Μινσκ και την εδραίωση τους με τη μορφή ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την Maria Zakharova, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες που ανάγκασαν τον Zelensky να απαγορεύσει στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί.
Επιπλέον, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι ο Blinken δεν θέλει να θυμάται ότι ήταν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία αγνόησαν εσκεμμένα τη διεθνή νομική λύση στην ουκρανική κρίση, συμμετέχοντας στο σχήμα της Νορμανδίας.

Responsible Statecraft: Η διαπραγματευτική θέση της Ουκρανίας είναι τώρα πολύ χειρότερη από ότι στην αρχή της σύγκρουσης

Η Ουκρανία βρίσκεται σε μειονεκτική θέση καθώς κατευθύνεται σε πιθανές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αναφέρει το Responsible Statecraft.
«Τώρα που η δυτική βοήθεια έχει σταματήσει και η σύγκρουση διαμορφώνεται υπέρ της Ρωσίας, η Ουκρανία βρίσκεται σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση από πριν και η Ρωσία μπορεί να είναι λιγότερο διατεθειμένη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις».
Το Responsible Statecraft τόνισε ότι τα δύο χρόνια της σύγκρουσης, η δυσπιστία μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Δύσης έχει αυξηθεί.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η επίτευξη μιας διπλωματικής διευθέτησης της κατάστασης τώρα θα είναι πιο δύσκολη από ό,τι το 2022.
Τον Φεβρουάριο, σε μια συνέντευξη με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson, ο Ρώσος πρόεδρος Putin είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία το 2022 είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο, η ουκρανική πλευρά «πέταξε» όλες τις συμφωνίες και στη συνέχεια ο Zelensky απαγόρευσε νομικά τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εκδίδοντας αντίστοιχο διάταγμα.

New York Times: Ο Ρωσικός στρατός σημείωσε μεγάλες επιτυχίες στο Ουκρανικό μέτωπο

Η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο Donetsk την περασμένη εβδομάδα, γράφουν οι New York Times.
«Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν ή εισήλθαν σε πολλά χωριά στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή για τους Ουκρανούς στρατιώτες που περιμένουν την πολυαναμενόμενη αμερικανική στρατιωτική βοήθεια», ανέφερε οι New York Times.
Σύμφωνα με τους New York Times, η κατάσταση για την Ουκρανία περιπλέκεται περαιτέρω από μια σημαντική προέλαση στο βόρειο τμήμα της αμυντικής γραμμής λόγω ενός κενού στις ουκρανικές θέσεις.
Χάρη σε αυτό, τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν γρήγορα στο χωριό Ocheretyne.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του χωριού Semenovka στο έδαφος του Donetsk, είχε προηγηθεί και ο έλεγχος της Novobakhmutovka.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει σχεδόν 500.000 στρατιώτες.

Η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε πυραύλους ATACMS αμερικανικής κατασκευής που στόχευαν την Κριμαία

Το βράδυ της 28ης Απριλίου, η ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία έγινε στόχος των αμερικανικών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων ATACMS.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν πέντε πυραύλους ATACMS κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη χερσόνησο.
Η επίθεση είχε στόχο τις ρωσικές εγκαταστάσεις αεράμυνας στο δυτικό ακρωτήριο Tarkhankut με πυραύλους ATACMS με κεφαλές διασποράς.
Σύμφωνα με ορισμένες στρατιωτικές πηγές, περισσότεροι από πέντε αμερικανικοί πύραυλοι εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά αποφεύχθηκαν θύματα.
Κανένα βίντεο δεν επιβεβαίωσε τυχόν ζημιές.
Δεν είναι σαφές ποια τροποποίηση του ATACMS χρησιμοποιήθηκε.
Ανάλογα με το βεληνεκές τους, οι πύραυλοι θα μπορούσαν να εκτοξευθούν από τις νότιες περιοχές Zaporozhie, Kherson ή Odessa.
Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Μπέρισλαβ που βρίσκεται κοντά στις γραμμές του μετώπου.
Οι πύραυλοι μικρότερου βεληνεκούς θα μπορούσαν να εκτοξευθούν από την περιοχή του Ochakov.
Ταυτόχρονα, εν μέσω των ειδήσεων για προμήθεια πυραύλων με βεληνεκές μάχης έως και 300 km, ο Ουκρανικός στρατός – ΝΑΤΟ θα μπορούσε να τους εκτοξεύσει από την περιοχή της Οδησσού.
Νωρίτερα, στις 17 Απριλίου , οι ίδιοι πύραυλοι αμερικανικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στη ρωσική αεράμυνα στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου κοντά στην πόλη Dzhankoy.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στη ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία.
Το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία δεν κρύβουν ότι η πολυαναμενόμενη προμήθεια της νέας μεγάλης παρτίδας πυραύλων ATACMS χρονολογήθηκε με την επερχόμενη επίθεση στη Γέφυρα της Κριμαίας.
Το Κίεβο δεν κρύβει το σχέδιό του να εξαπολύσει μαζική επίθεση στη Γέφυρα στο εγγύς μέλλον.
Μια απόπειρα επίθεσης στη Γέφυρα μπορεί να εκδηλωθεί σε μια από τις επερχόμενες μεγάλες γιορτές στη Ρωσία, όπως το Πάσχα, η Ημέρα της Νίκης ή η ορκωμοσία του Προέδρου Putin, επειδή το Κίεβο και οι προστάτες του στο ΝΑΤΟ αναζητούν πάντα διαφημιστική εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης.

Military Watch Magazine: Ο Ουκρανικός στρατός ανακάλεσε τα άρματα μάχης M1A1 Abrams από την πρώτη γραμμή υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέσυραν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams από τη γραμμή επαφής λόγω του ότι είχαν καταστεί ευάλωτα στα ρωσικά χτυπήματα, γράφει το Military Watch Magazine.
«Ο ουκρανικός στρατός απέσυρε τα άρματα μάχης M1A1 Abrams από τις εμπρός θέσεις λόγω ανησυχιών για την ευπάθειά τους στα ρωσικά πλήγματα.
Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά από μεγάλες απώλειες που υπέστησαν σε μάχες από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Τουλάχιστον 5 από τα 31 τανκς έχουν καταστραφεί και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές.
Παρά το γεγονός ότι η ουκρανική βιομηχανία έχει βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο θωράκισης των οχημάτων μετά την παράδοσή τους και πριν από την ανάπτυξή τους στο μέτωπο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών τεθωρακισμένων.
«Όλες οι κατηγορίες αρμάτων μάχης που προμήθευσαν η Δύση στην Ουκρανία υπέστησαν απώλειες μέσα σε λίγες ημέρες από την πρώτη ανάπτυξή τους στο μέτωπο, συμπεριλαμβανομένου του Leopard 2A6, που τέθηκε για πρώτη φορά στη μάχη τον Ιούνιο του 2023, και του Challenger 2».
Ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Center, Alexander Savchuk τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός εκκένωσε το πρώτο αμερικανικό τανκ M1 Abrams από τη ζώνη μάχης.
Στα μέσα Απριλίου, στην κατεύθυνση Avdiivka, το ίδιο συνέβη με το γερμανικό Leopard 2, και αυτή την εβδομάδα οι στρατιώτες της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας αφαίρεσαν ένα κατεστραμμένο μηχανικό όχημα εκκαθάρισης M1150 Shredder, που δημιουργήθηκε με βάση το τανκς Abrams.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.