Το ελικοπτεροφόρο Anadolu για πρώτη φορά στο Ιόνιο!

Δεν είναι καθόλου τυχαία η ανάρτηση την οποία έσπευσε να κάνει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, καθώς για πρώτη φορά το τουρκικό ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu βρέθηκε στο Ιόνιο βρέθηκε στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ.

Το τουρκικό ελικοπτεροφόρο «Ανατολία», συνοδευόταν από τις φρεγάτες Salihreis και Buyukada (Πρίγκηπος) και βρέθηκε στο Ιόνιο στις 26 Απριλίου, συμμετέχοντας σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με άκρως προπαγανδιστικό βίντεο που ανάρτησε.

Πρόκειται για την άσκηση Neptune Strike 24.1, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου και στην οποία συμμετέχουν ακόμη το ιταλικό αεροπλανοφόρο ITS Cavour, το ισπανικό ελικοπτεροφόρο ESP Juan Carlos και το γαλλικό αεροπλανοφόρο FS Charles De Gaulle, με τα συνοδευτικά τους.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αεροναυτική νατοϊκή άσκηση της χρονιάς με τη συμμετοχή 16 κρατών– μελών. Συμμετέχει και η Ελλάδα με ναυτική και αεροπορική παρουσία όπως και ειδικών δυνάμεων.

Η άσκηση σε διάφορες φάσεις της θα επεκταθεί σε όλη τη Μεσόγειο και την Αδριατική.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.