Ράμα: «Πολύ καλές οι σχέσεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη» – Τι είπε για την υπόθεση Μπελέρη

Η εξέλιξη της υπόθεσης Μπελέρη, οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, αλλά και οι σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στο στο Report TV, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

«Οι σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι πολύ καλές. Δεν έχουν αλλάξει ακόμη και όταν η επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκε και όχι εξαιτίας μας. Πιστεύω στην επικοινωνία, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια. Ταυτόχρονα, είμαι ανοιχτός και πρόθυμος να ακούσω ακόμη και αν διαφωνώ. Αυτός είναι ένας διάλογος που συνεχίστηκε και δεν διακόπηκε ποτέ. Συμβαίνει, ωστόσο, σε θέματα που άπτονται της πολιτικής ατζέντας και αφορούν το συμφέρον του ενός ή του άλλου κράτους, να υπάρχει και ένα σοκ στις σχέσεις. Από αυτή την άποψη, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα από την πλευρά μου», σημείωσε ο Έντι Ράμα.

Η υπόθεση Μπελέρη είναι θέμα της αλβανικής δικαιοσύνης

Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη της υπόθεσης του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, ο Αλβανός πρωθυπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα αποφανθεί η αλβανική δικαιοσύνη.

«Αναφορικά με την πρόοδο της διαδικασίας, απαιτείται από μένα να μην σχολιάζω. Είναι θέμα της αλβανικής δικαιοσύνης και εκεί τελειώνει το θέμα. Το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τι κάνουν όσοι έχουν την ίδια εθνικότητα με τον κύριο (Μπελέρη) δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά εδώ κάθε Αλβανός πολίτης, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, υπόκειται στην αλβανική δικαιοσύνη. Αυτή είναι μια πτυχή για την οποία δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και με κανέναν, ούτε εντός του κόμματος ούτε μεταξύ των κομμάτων, πόσο μάλλον με ένα άλλο κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.