Βέλγιο: Στη Φλάνδρα και στις Βρυξέλλες η πλειοψηφία των εξτρεμιστών και των τζιχαντιστών

Στη Φλάνδρα και στις Βρυξέλλες εντοπίζεται η πλειοψηφία των εξτρεμιστών και των τζιχαντιστών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Εσωτερικών στο Βέλγιο, Αννελιές Βερλίντεν απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή του κόμματος «Les Engagés» Ζορζ Νταλμάν.

Από τις 27 Μαρτίου, «656 άτομα συμπεριλήφθηκαν στην κοινή βάση δεδομένων: 575 για την προσήλωσή τους στην ισλαμιστική τζιχαντιστική ιδεολογία, 53 για την προσήλωσή τους στον δεξιό εξτρεμισμό, 16 στον αριστερό εξτρεμισμό και 12 για άλλους τύπους απειλών», ανέφερε η υπουργός απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir».

Ειδικότερα, 318 εντοπίζονται στην Φλάνδρα, 233, στις Βρυξέλλες και 98 στη Βαλλονία. Ωστόσο, για επτά άτομα, δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί ότι εντάσσονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Ταυτόχρονα, σημείωσε, ότι «η OCAM (όργανο συντονισμού ανάλυσης απειλής) υποδεικνύει ότι οι τοπικές Task Force στις Βρυξέλλες και στην Αμβέρσα παρακολουθούν τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που περιλαμβάνονται στην κοινή βάση δεδομένων».

«Για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία ανά περιοχή για τα άτομα που αποτελούν απειλή για τη χώρα. Η τζιχαντιστική απειλή παραμένει μακράν η μεγαλύτερη. Αναλογικά, και όχι παραδόξως, η περιφέρεια των Βρυξελλών φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των ανθρώπων. Ωστόσο, οι Βρυξέλλες δεν έλαβαν καμία ενίσχυση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πριν από την επίθεση της 16ης Οκτωβρίου- οι περισσότερες ενισχύσεις πήγαν στην Αμβέρσα. Αυτό δεν είναι σοβαρό”, απάντησε ο ανθρωπιστής βουλευτής. “Είναι πραγματικά καιρός να ενισχυθούν οι αστυνομικές ζώνες και οι τοπικές ομάδες εργασίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της τρομοκρατικής απειλής», είπε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.