Ο Ζελένσκι και τα περιβόητα Panama Papers

Ο Ζελένσκι βρίσκεται στα περιβόητα Panama Papers.

Ετσι ως αφορά την Ουκρανία, αυτός είναι ο λόγος που ο Ζελένσκι εκβιάστηκε από την Δύση, προκειμένου να υποχρεωθεί να αρχίσει τις εχθροπραξίες με τους ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας. Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Ζελένσκι είχε εκλεγεί με προεκλογικές υποσχέσεις ότι θα φέρει την ειρήνη στη χώρα του, θα διαλύσει τα τάγματα των νεοναζί και λοιπά. Γι’ αυτό πήρε την ευρεία πλειοψηφία που του έδωσε την απόλυτη εξουσία.

Ο  Ζελένσκι, που εξελέγη πρόεδρος της Ουκρανίας το 2019, ήταν ένας από τους πολλούς πολιτικούς που εμπλέκονταν στα Panama Papers, ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο φοροδιαφυγής και καταστρώματος που αποκαλύφθηκε το 2016. Τα Panama Papers περιελάμβαναν εκατομμύρια διαρροές νομικών εγγράφων από μια ιδιωτική εταιρεία δικηγόρων στο Παναμά, που αποκάλυψαν τη χρήση οφειλόμενων σε φοροδιαφυγή και άλλες διαφορετικές αμφισβητούμενες πρακτικές.

Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε στα έγγραφα των Panama Papers μέσω μιας εταιρείας εκμετάλλευσης στο Παναμά με το όνομα “Green Family Ltd”. Οι αντιπάλοι του τον κατηγόρησαν για φοροδιαφυγή και αμφισβήτησαν τη νομιμότητα των οικονομικών του συναλλαγών. Ωστόσο, ο ίδιος ο Ζελένσκι διαμαρτυρήθηκε ότι ήταν θύμα πολιτικών επιθέσεων και αρνήθηκε κάθε ανάμειξη σε παράνομες δραστηριότητες.

Η αποκάλυψη της συμμετοχής του στα Panama Papers δημιούργησε σημαντική αναταραχή στην εθνική πολιτική σκηνή της Ουκρανίας και επηρέασε την εικόνα και την αξιοπιστία του ως πολιτικού. Παρ’ όλα αυτά, κέρδισε τις εκλογές του 2019 και ανέλαβε το αξίωμα του προέδρου, ενώ από τότε έχει προσπαθήσει να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να αντιμετωπίσει τη διαφθορά στην Ουκρανία.

Τον Νοέμβρη του 2021 όμως, αφού η κυβέρνηση του είχε ψηφίσει αυστηρό νόμο που θα οδηγούσε στην φυλακή όσους πολιτικούς διέθεταν οφσόρ και έκρυβαν χρήμα στο εξωτερικό, Δυτικά ΜΜΕ εξαπέλυσαν την βόμβα: Ο Ζελένσκι διατηρούσε σειρά οφσόρ και έκρυβε χρήμα!

Από εκείνη τη στιγμή, ο Ζελένσκι έγινε έρμαιο της σωστής πλευράς της ιστορίας.

Συμπτωματικά, ο Κυριάκος ήταν ο πρώτος που έσπευσε να τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, καταστρέφοντας τα εθνικά συμφέροντα. Δεν ξέρουμε εάν σε αυτή την απόφαση έπαιξε ρόλο ο Παναμάς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.