Πρόταση 4 σημείων του Xi Jinping (Κίνα) για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τέσσερα σημεία για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία πρότεινε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz, ο οποίος από τις 14 Απριλίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, o Xi Jinping επισήμανε την ανάγκη να αποκατασταθεί η ειρήνη το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η κρίση να καταστεί ανεξέλεγκτη.
«Πρώτον θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας και να απέχουμε από την επιδίωξη εγωιστικών κερδών.
Δεύτερον, θα πρέπει να ηρεμήσουμε την κατάσταση και να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά.
Τρίτον, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη και να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.
Τέταρτον, θα πρέπει να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και να αποφύγουμε να υπονομεύουμε την σταθερότητα των παγκόσμιων βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων» υποστήριξε ο Xi Jinping.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.