Εξαπόλυση δεκάδων drones από το Ιράν προς Ισραήλ αλλά θα περάσουν… οκτώ ώρες για να φτάσουν στον ισραηλινό ΕΕΧ!

Βίντεο δείχνουν ιρανικά drones να πετούν πάνω από το Ιράκ με κατεύθυνση πιθανότατα το Ισραήλ, αλλά θα χρειαστούν… 8-10 ώρες για να φτάσουν στο Ισραήλ!

Πόσο λογικό μπορεί να είναι αυτό για μία υποτιθέμενη αιφνιδιαστική επίθεση»;

Τα βίντεο που έρχονται από το Ιράκ είναι συνεχή δείχνοντας πτήσεις ιρανικών -κατά τα φαινόμενα drones _ τα οποία πετούν με κατεύθυνση το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ έχει κλείσει τον εναέριο χώρο του ενώ αναφέρεται ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος απογειώθηκε λίγο πριν από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους η επίθεση αφορά 50 με 75 drones.

Η ζημιά που θα προκαλέσουν είναι ανύπαρκτη, αφού το σφόδρα πιθανό είναι ότι θα καταρριφθούν πολύ πριν φτάσουν στον ισραηλινό Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά το βασικό σημείο είναι εάν τα drones έχουν εκτοξευθεί από το Ιράν είναι η πρώτη φορά που η χώρα αυτή προχωρά σε κτύπημα κατά του Ισραήλ από το έδαφός της και αυτό έχει την δική του ξεχωριστή σημασία.

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, “θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τα drones αυτά να φτάσουν έως το Ισραήλ. Εάν το κάνουν τότε θα ηχήσουν οι σειρήνες”.

Το γεγονός ότι τα dronεs θα απαιτήσουν 9 ώρες για να φτάσουν από το Ιράν στο Ισραήλ, (άσχετα του πότε εκτοξεύθηκαν) εάν φτάσουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα βίντεο στο X το έμαθαν… γρηγορότερα από την ισραηλινή αεράμυνα δείχνει ότι πρόκειται για επίθεση καθαρά και μόνο για προπαγανδιστικούς σκοπούς του Ιράν.

Αυτό γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων καθώς μόνο οι βαλλιστικοί πύραυλοι θα έδιναν στο Ιράν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Τα drones και μάλιστα έτσι με βίντεο, δεν έχουν κανένα στοιχείο αιφνιδιασμού.

Εάν η επίθεση παραμείνει στα drones και μόνο χωρίς άλλη ενέργεια, (βαλλιστικοί) είναι φανερό ότι η Τεχεράνη επέλεξε μεν την επιλογή της επίθεσης για να μην φανεί ανακόλουθη με τις δηλώσεις της, αλλά σε τέτοιο επίπεδο που θα μπορέσει να την απορροφήσει εύκολα το Ισραήλ και μάλιστα με πρότερη ενημέρωση από το Χ…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.