Αποστομωτική απάντηση του προέδρου της Γουιάνα σε Βρετανό δημοσιογράφο

Ο Πρόεδρος της Γουιάνα βάζει στην θέση του “αγρίως” ένα Βρετανό δημοσιογράφο!

Χωρίς δάση δεν υπάρχει καμιά πράσινη ανάπτυξη! Όποιος φυτεύει ανεμογεννήτριες αντί για δέντρα, δολοφονεί την φύση. Δείτε πως ο πρόεδρος της Γουιάνα, εξευτελίζει αχυράνθρωπο δημοσιογράφο.

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης άνω του 100% έως το 2028, τροφοδοτούμενη σε μεγάλο βαθμό από τα κέρδη από τον τομέα παραγωγής και εξαγωγής πετρελαίου της, σύμφωνα με μια ανάλυση.

Ο λόγος γίνεται για τη Γουιάνα, μια χώρα φαινόμενο στη Νότια Αμερική με πληθυσμό περίπου 800.000 κατοίκων, προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 38% μέχρι το τέλος του έτους — ένας «εξαιρετικά γρήγορος» ρυθμός, σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις για το ΑΕΠ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπως αναφέρει το CNBC.

Η BMI, μια ερευνητική μονάδα της Fitch Solutions, είναι επίσης της άποψης ότι «η Γουιάνα θα δει εκρηκτική ανάπτυξη φέτος», δήλωσε ο Andrew Trahan, επικεφαλής του τμήματος κινδύνου χώρας στη Λατινική Αμερική. Αναμένει ότι το πραγματικό ΑΕΠ στη Γουιάνα θα αυξηθεί κατά περίπου 115% τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Το ακριβές μέγεθος της αύξησης [εξαρτάται] από το πόσο γρήγορα έρχεται στο διαδίκτυο η πρόσθετη παραγωγή πετρελαίου», πρόσθεσε.

Η παραγωγή πετρελαίου θα εκτιναχθεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως έως το 2027

Η BMI βλέπει την παραγωγή πετρελαίου στη Γουιάνα να εκτιναχθεί από περίπου 390.000 βαρέλια την ημέρα φέτος σε πάνω από ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως έως το 2027, καθώς ανοίγουν νέα υπεράκτια κοιτάσματα στο Stabroek Block της χώρας από μια κοινοπραξία με επικεφαλής την ExxonMobil.

Το Stabroek Block της Γουιάνας είναι μια υπεράκτια δεξαμενή πετρελαίου 6,6 εκατομμυρίων στρεμμάτων στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού της χώρας και εκτιμάται ότι περιέχει 11 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, σύμφωνα με την ExxonMobil.

«Η ισχυρή ανάπτυξη της Γουιάνας οφείλεται, και θα συνεχίσει να είναι, από την ταχεία επέκταση της παραγωγής πετρελαίου μετά από μια σειρά ανακαλύψεων τα τελευταία χρόνια», είπε ο Trahan, προσθέτοντας ότι η υψηλότερη παραγωγή πετρελαίου θα ενισχύσει τις καθαρές εξαγωγές της Γουιάνας.

Η Γουιάνα κατέγραψε αύξηση του ΑΕΠ 62,3% το 2022, την υψηλότερη στον κόσμο, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Εκτός από την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου με την έναρξη λειτουργίας ενός τρίτου κοιτάσματος πετρελαίου, η ανάπτυξη στον μη πετρελαϊκό τομέα της Γουιάνας έχει επίσης ενισχυθεί από τις επενδύσεις στις μεταφορές, τη στέγαση και την αύξηση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Η έκθεση του ΔΝΤ τόνισε ότι οι τομείς της γεωργίας, των ορυχείων και των λατομείων της Γουιάνας έχουν επίσης καλές επιδόσεις.

Με πληροφορίες απο το powergame.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.