Αβντιίβκα: Bίντεο καταγράφει καρέ-καρέ τις επιχειρήσεις των τεθωρακισμένων του ρωσικού Στρατού

Το ρωσικό άρμα μάχης Τ-72 είναι ένα από τα πιο δοκιμασμένα άρματα μάχης παγκόσμια. 

Έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε συγκρούσεις ανά τον κόσμο και σαφώς, χρησιμοποιείται τόσο από τους Ρώσους, όσο και από τους Ουκρανούς, από την έναρξη των εχθροπραξιών το Φεβρουάριο του 2022. 

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ» απεικονίζεται με εκπληκτικό τρόπο και μεγάλη λεπτομέρεια η χρήση ενός ρωσικού Τ-72 στο μέτωπο της Αβντίιβκα, το οποίο φαίνεται να εκτελεί αποστολή παροχής πυρών υποστήριξης.

Τα άρματα μάχης πολλές φορές χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο, ώστε να αποφύγουν την έκθεση σε πιθανά αντιαρματικά πυρά για εκτεταμένο χρονικό διάστημα, ενώ προτιμούνται σε αρκετές περιπτώσεις, ως ικανά να παρέχουν υποστήριξη πιο άμεσα και με μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα από συστήματα πυροβολικού.

Το συγκεκριμένο άρμα μάχης που απεικονίζεται, φαίνεται πως εκτός της εκτεταμένης χρήσης καμουφλάζ, διαθέτει και συσκευή anti-drone, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε να τοποθετείται στα ρωσικά άρματα μάχης.

Δείτε το βίντεο από το «Χ» 

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.