Βίντεο: Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί θερμοηλεκτρικοί σταθμοί στην Ουκρανία από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις

Ένα βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα του «Χ» δείχνει την ολική καταστροφή που υπέστη ένας πίνακας ελέγχου των ουκρανικών θερμοηλεκτρικών σταθμών μετά από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα.

Δείτε το βίντεο:

Ν.Ζαχαρούκ: «Η ευστοχία των ρωσικών πυραύλων στις μονάδες ρεύματος είναι αξιοσημείωτη»

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας DTEK Ντμίτρο Ζαχαρούκ είχε παραδεχθεί ότι «Η ευστοχία των ρωσικών πυραύλων είναι αξιοσημείωτη».

Είχε αναφέρει ότι οι ρωσικοί πύραυλοι πραγματοποιούν καθαρά χτυπήματα και έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στο Μπουρστίν και στη Βίνιτσια.

Θα χρειαστούν μήνες – «12, 24 ή περισσότεροι» – για την αποκατάσταση των ζημιών, είπε ο Ζαχαρούκ σε παλαιότερες δηλώσεις του, επισημαίνοντας πως δύσκολα θα ολοκληρωθεί το έργο χωρίς διεθνή υποστήριξη. Εκτιμάται ότι μόνο για την αντικατάσταση του εξοπλισμού απαιτούνται σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της DTEK υποστήριξε ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής ήταν οι χειρότερες από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου του 2022.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.