Ρωσικός πύραυλος Iskander διέλυσε υπόγειο διοικητικό κέντρο στο Τσάσιβ Γιαρ – Σκοτώθηκε Πολωνός στρατηγός!

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος Ιskander έπληξε μεγάλο κέντρο διοίκησης στο Τσάσιβ Γιαρ, σκοτώνοντας δεκάδες Ουκρανούς αξιωματικούς και ανάμεσα τους, όπως λένε ρωσικές πηγές, έναν Πολωνό στρατηγό.

Oι Ρώσοι λένε πως ο στρατηγός ήταν ο Άνταμ Μάρσζακ, ο οποίος σύμφωνα με τα πολωνικά ΜΜΕ πέθανε ξαφνικά από «φυσικά αίτια» κατά την διάρκεια «που ήταν ελεύθερος των καθηκόντων του».

Την ανακοίνωση του θανάτου του την έκανε το πολωνικό Γενικό Επιτελείο.

Ο Μάρσζακ ήταν ψηλά στην ιεραρχία του πολωνικού Στρατού.

Το ουκρανικό αρχηγείο στο οποίο φέρεται ότι σκοτώθηκε κατά τους Ρώσους ο Πολωνός στρατηγός, ήταν υπόγειο και αποτελούνταν από έξι επίπεδα.

Μετά την πλήρη εκκαθάριση του Ιβανίτσκι και της Μποχντανίβκα, οι Ουκρανοί φαίνεται πως εγκαταλείπουν και τις αμυντικές τους θέσεις μπροστά από το Τσάσιβ Γιαρ μετά το πυραυλικό πλήγμα.

Δεν δείχνουν ικανοί ότι μπορούν να προβάλουν σημαντική αντίσταση για να κρατήσουν την πόλη υπό τον έλεγχο τους.

Η πτώση του Τσάσιβ Γιαρ μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική για τους Ουκρανούς και την συνέχιση της πολεμικής προσπάθειας στο Ντόνμπας γιατί η συγκεκριμένη πόλη, αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε άλλες πόλεις-φρούρια, όπως το Κραματόρσκ, το Σλαβιάνσκ και την Κωνσταντινόβκα.

Οι Ρώσοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εντείνει τις προσπάθειες τους για εντοπισμό ΝΑΤΟϊκών αξιωματικών και την εξόντωση τους.

Πλέον για αυτούς αποτελούν πρωτεύοντα στόχο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.