22,3% των Αμερικανών 18-27 ετών, αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+

Νέα έρευνα δείχνει ότι ο αριθμός των Αμερικανών που ανήκουν στη Gen Z, δηλαδή στα άτομα ηλικίας 18-27 ετών, αυτοπροσδιορίζονται ως μη straight και έχει υπερδιπλασιαστεί την τελευταία επταετία.

Σύμφωνα με την νέα έρευνα που έγινε από το ινστιτούτο Gallup με δείγμα 12.000 άτομα, το 22,3% των Αμερικανών που ανήκουν στη Generation Z δηλώνουν ότι είναι γκέι, λεσβίες, bisexoual, queer, τρανς ή «άλλο».

Το αντίστοιχο ποσοστό το 2017 ήταν στο 10%.

Σύμφωνα με τη New York Post η έκρηξη που παρατηρείται όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό των νέων ανθρώπων, σχετίζεται με την απελευθέρωση που νιώθουν τα νέα άτομα και ειδικά οι νέες γυναίκες σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους.

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι ο αριθμός των ΛΟΑΤΚΙ+ Αμερικανών έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, με το 7,6% των Αμερικανών ενηλίκων να αναγνωρίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+.

More and more of Gen Z aren't straight

Η ίδια έρευνα από το ινστιτούτο Gallup το 2012 είχε δείξει ότι μόλις το 3,5% των ερωτηθέντων αυτοπροσδιορίζονται σαν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Are you LGBTQ+

Ο πληθυσμός των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων συρρικνώνεται σημαντικά στις μεγαλύτερες γενιές. Το ποσοστό των millennials, όσων δηλαδή γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996 που λένε ότι δεν είναι στρέιτ είναι στο 9,8%.

Το ποσοστό για την Gen X, των ατόμων δηλαδή που σήμερα είναι ηλικίας μεταξύ 44 και 59 ετών, είναι 4,5%, ενώ το 2,3% των baby boomers, που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964, και μόλις το 1,1% εκείνων που γεννήθηκαν πριν ή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λένε ότι είναι κάτι άλλο από straight.

How sexual identity breaks down

Οι τρανς και οι non binary

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Gallup, το 0,9% των Αμερικανών ενηλίκων ταυτοποιούνται αυτή τη στιγμή ως τρανς άτομα. Στην Gen Z ωστόσο το ποσοστό αυτό τριπλασιάζεται με το ποσοστό να φτάνει στο 2,8%. Ένα επιπλέον 1% των ενηλίκων αυτοπροσδιορίζεται ως non binary.

«Αισθάνονται μεγάλη ελευθερία στη γενιά τους», είπε στη NewYork Post, ο ομότιμος καθηγητής ψυχολογίας του Κορνέλ, Ριτς Σάβιν Γουίλιαμς. «Υπάρχει μια απόρριψη των άκαμπτων κατηγοριών, όπως γκέι ή λεσβίες ή στρέιτ. Απλώς δεν την ενδιαφέρουν».

How generations vary in 2023

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.