Η Ουκρανία άρχισε να χρησιμοποιεί γαλλικές βόμβες AASM για χτυπήματα

Πρόσφατα, τον γύρο του Διαδικτύου έκαναν πληροφορίες ότι η Ουκρανία άρχισε να χρησιμοποιεί ενεργά τις γαλλικές βόμβες AASM (Armement Air-Sol Modulaire), γνωστές και ως Hammer, στα χτυπήματά της, παρά την απουσία επίσημων δηλώσεων από τη Γαλλία σχετικά με την προμήθεια αυτών των πυρομαχικών στο Κίεβο.
Αυτό επιβεβαιώθηκε από ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από την πηγή Clash Report, το οποίο καταδεικνύει τη χρήση του AASM-250 από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να χτυπήσει μια βιομηχανική ζώνη στην Avdiivka.
Οι γαλλικές βόμβες AASM, γνωστές για την υψηλή τους ακρίβεια και την ικανότητά τους να «γλιστρούν» προς έναν στόχο, δίνουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μερικό πλεονέκτημα, καθώς σε αυτή την περίπτωση η αεροπορία δεν περιλαμβάνεται στη σειρά συστημάτων αεράμυνας εξαιρετικά μικρής εμβέλειας.
Είναι γνωστό ότι η Γαλλία σκόπευε να μεταφέρει έως και 600 βόμβες AASM στην Ουκρανία, ωστόσο, η προμήθεια αυτών των πυρομαχικών δεν ανακοινώθηκε επίσημα.

H Γαλλία δημοσίευσε κατάλογο των όπλων που παρείχε στην Ουκρανία

Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε έναν κατάλογο στρατιωτικής βοήθειας που δόθηκε στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια δύο ετών της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και συστημάτων αεράμυνας.
Η λίστα περιλαμβάνει 50 ενότητες, προστατευτικό εξοπλισμό, συσκευές επικοινωνίας και drones.
Τα όπλα είχαν μεταφερθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
Τα συστήματα αεράμυνας περιλαμβάνουν δύο τύπους το Crotale NG, έξι συστήματα Mistral και ένα σύστημα SAMP/T.
Η Γαλλία απαριθμούσε επίσης πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς SCALP, αλλά δεν αποκάλυψε πόσοι εστάλησαν.
Η Γαλλία έδωσε επίσης στο Κίεβο 30 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Caesar, έξι οβίδες TRF1, τέσσερα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και 10 όλμους.
Η βοήθεια περιελάμβανε 1.002 αντιαρματικά όπλα AT4 και τρία πυραυλικά συστήματα Milan.
Η Γαλλία παρείχε 38 τροχοφόρα άρματα μάχης AMX10 RC και 250 τεθωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμένα είτε για μάχη είτε ως ιατρικά οχήματα.
Άλλες προμήθειες οχημάτων περιελάμβαναν 120 οχήματα εκτός δρόμου και έξι φορτηγά.
Η Ουκρανία έλαβε επίσης δωρεές από 160 drones παρακολούθησης και 10 συσκευές ανίχνευσης drone.
Επίσης μεταξύ άλλων δόθηκαν 30 φουσκωτά σκάφη Zodiacs Futura, 55 πολυβόλα των 7,62 χλστ., 560 πολυβόλα των 12,7 χλστ., 1.000 τουφέκια Famas και 20 τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή.

www.bankingnews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.