«Μετρητά σε φακέλους»: Πώς οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Έθνη χρηματοδοτούν την κρίση στα σύνορα

Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τη δική τους «εισβολή» χρηματοδοτώντας τα Ηνωμένα Έθνη και τους εταίρους τους, οι οποίοι, με τη σειρά τους, δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και βοήθεια σε μετανάστες που τελικά περνούν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ (και όχι μόνο).

Ενώ ο ΟΗΕ έχει βοηθήσει τους μετανάστες εδώ και δεκαετίες, το εύρος της λειτουργίας του έχει επεκταθεί δραματικά καθώς ο αριθμός των παράνομων μεταναστών —από τουλάχιστον 160 χώρες— προς τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί τρομακτικά.

Αυτή η επέκταση έχει τροφοδοτηθεί από περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς τον ΟΗΕ και άλλες υπηρεσίες που βοηθούν τους μετανάστες, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων κρατικών δαπανών.

«Στην πραγματικότητα χρηματοδοτούμε τη δική μας συνοριακή κρίση», δήλωσε στους The Epoch Times ο Todd Bensman, ανώτερος συνεργάτης εθνικής ασφάλειας στο Centre for Immigration Studies, μια δεξαμενή σκέψης «υπέρ των χαμηλών ροών μετανάστευσης». «Και όλα αυτά παρέχονται στην τελική από τους φορολογούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υποχρέωση να δίνουν περίπου μισό δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), το μεταναστευτικό σκέλος του ΟΗΕ.

Ωστόσο, αυτή η χρηματοδότηση έχει εκτοξευθεί στα ύψη υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν σε σχεδόν 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 – υπερπολλαπλάσια από ό,τι ήταν υπό την κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με το USASpending.gov.

Η βάση δεδομένων κρατικών δαπανών δείχνει ότι τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).

Δύο από τα μεγαλύτερα κρατικά «δώρα» ήταν οι εθελοντικές συνεισφορές στον Οργανισμό Παγκόσμιας Μετανάστευσης του ΟΗΕ από το Γραφείο Πληθυσμού, Προσφύγων και Μετανάστευσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνολικού ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για δύο χρόνια που έληξαν το 2023.

Ο στόχος του γραφείου ήταν «να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια ατόμων που αναζητούν καθεστώς πρόσφυγα και εγκατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι ώστε να κανονιστεί η μετακίνησή τους».

εικόνα-5586610
Παράνομοι μετανάστες διασχίζουν το Ρίο Γκράντε από το Μεξικό στο Eagle Pass του Τέξας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023

«Αυτουργία και συνέργεια»

Τα Ηνωμένα Έθνη διοχετεύουν ένα εκπληκτικό χρηματικό ποσό – που εν μέρει προέρχεται από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ – στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης.

Η ενορχηστρωμένη από τον ΟΗΕ ενημέρωση του Περιφερειακού Σχεδίου Αντιμετώπισης Προσφύγων και Μεταναστών για το 2024 απαιτεί τη διανομή 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 17 χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής με τη βοήθεια 248 συνεργαζόμενων φορέων, οι οποίοι λαμβάνουν επίσης επιχορηγήσεις από τις ΗΠΑ.

Έχουν διατεθεί ήδη 1,72 δισεκατομμύρια δολάρια σε «μετρητά και κουπόνια» και «βοήθεια σε χρήματα πολλαπλών χρήσεων» κατά τη διάρκεια του 2024 σε 624.300 μετανάστες – ένας πληθυσμός που είναι ίδιος με τους ανθρώπους που κατοικούν στο Ντιτρόιτ – από την Κεντρική και Νότια Αμερική που κατευθύνονται προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

Ο κ. Bensman, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της έρευνας για τα αίτια της αύξησης των μεταναστών, πιστεύει ότι ο ΟΗΕ «βοηθά και υποκινεί τη μαζική μετανάστευση».

Άνθρωποι που μπορεί να μην έπαιρναν ποτέ το ρίσκο να ταξιδέψουν στα σύνορα των ΗΠΑ επειδή ανησυχούσαν για τα τρόφιμα ή την ασφάλεια τους τώρα έχουν βοήθεια. Αυτή η βοήθεια έρχεται με τη μορφή προπληρωμένων χρεωστικών καρτών, τροφής, νερού, στέγης, ιατρικής περίθαλψης και μεταφοράς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ .

Οι μετανάστες μπορούν επίσης να λάβουν άμεσα μετρητά, αυτό που το εγχειρίδιο έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ το αποκαλεί «μετρητά σε φακέλους». Και γνωρίζουν ότι τα σύνορα των ΗΠΑ είναι ορθάνοιχτα.

Η Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου Μπάιντεν και έπειτα, 6,2 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες έχουν εντοπισθεί, συλληφθεί ή καταγραφεί από τις αρχές στα νότια σύνορα, ενώ υπολογίζεται ότι ακόμα 1,7 εκατομμύρια έχουν εισχωρήσει στη χώρα χωρίς να το γνωρίζει κανείς (ή τουλάχιστον να κάνει ότι δεν το γνωρίζει…).

«Και αυτό που λένε όλοι είναι ότι ερχόμαστε γιατί μας το επιτρέπει ο κ. Μπάιντεν», είπε ο κ. Μπένσμαν. Καθώς η παράνομη μετανάστευση αυξήθηκε θεαματικά το 2021, ο ίδιος πήγε να ερευνήσει τι συνέβαινε από πρώτο χέρι.

εικόνα-5586612
Ένας μετανάστης από την Αϊτή δείχνει την κάρτα μετρητών που του παρέχεται από τα Ηνωμένα Έθνη. Είπε ότι η πληρωμή του των 3.500 πέσο (περίπου 160 ευρώ) δεν κατατέθηκε αυτόν τον μήνα, στην Ταπατσούλα του Μεξικό, στις 14 Ιανουαρίου 2022

Αυτό που ανακάλυψε ήταν ότι η ίδια η Υπηρεσία Μετανάστευσης και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) βοηθούσαν τους μετανάστες να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι από τη Νότια και την Κεντρική Αμερική.

Εργαζόμενοι σε έναν καταυλισμό μεταναστών της Υπηρεσίας Μετανάστευσης στη Reynosa του Μεξικού, το 2021, του είπαν ότι οι τετραμελείς οικογένειες λάμβαναν περίπου 800 δολάρια το μήνα σε μια χρεωστική κάρτα. Η viral ανάρτησή του στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, έδειχνε μεγάλες ουρές μεταναστών που περίμεναν να λάβουν τις κάρτες.

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης στο Μεξικό αμφισβήτησε ότι τα νούμερα των μεταναστών ήταν υψηλά, καθώς και το ποσό της βοήθειας, αλλά επιβεβαίωσε ότι οι μετανάστες λάμβαναν «κάποια» χρηματική βοήθεια.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το μέγιστο ποσό για μια οικογένεια είναι περίπου 395 δολάρια που κατατίθενται σε ένα «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», σημειώνοντας ότι οι κάρτες δεν μπορούν να ανταλλαχθούν με μετρητά. Είπε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στο μεταναστευτικό σταθμό που τους δίνει τα χρήματα, ήταν από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που συνεργάζεται με της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και δεν τα δίνει η ίδια η Υπηρεσία.

«Μια δύναμη για το καλό»

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Υπηρεσία Μετανάστευση διευκολύνει την παγκόσμια μετανάστευση και έχει ισχυρούς δεσμούς με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η Γενική Διευθύντρια της Υπηρεσίας, Έιμι Πόουπ υπηρέτησε ως ανώτερη σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν για τη μετανάστευση. Υπηρέτησε επίσης ως αναπληρώτρια σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

εικόνα-5586606
Η Έιμι Πόουπ, η αναπληρώτρια σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας, ο Αντιπρόεδρος Joe Biden, ο Πρόεδρος Barack Obama και άλλοι αξιωματούχοι στο Οβάλ Γραφείο στις 21 Μαΐου 2016

Τον Ιανουάριο, η Υπηρεσία Μετανάστευσης ανακοίνωσε την πρώτη της «ετήσια έκκληση», αναζητώντας ποσά που φτάνουν τα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της «μεταναστευτικής κρίσης» και την «δέσμευση της καθιέρωσης της άποψης ότι η μετανάστευση, αποτελεί μια δύναμη που κάνει καλό σε όλο τον κόσμο».

«Τα στοιχεία που έχουμε, είναι συντριπτικά και δείχνουν πως όταν η μετανάστευση γίνεται σωστά, συμβάλλει σημαντικά στην παγκόσμια ευημερία και πρόοδο», είπε η κ. Πόουπ στην έκκλησή που έκανε για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να βοηθηθεί η μετανάστευση.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ δήλωσε ότι χρειάζεται χρήματα για ανθρωπιστικούς λόγους για να «σώσει ζωές» και να παρέχει «τακτικές και ασφαλείς οδούς μετανάστευσης». Θέλει επίσης να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αντιμετωπίσει τον «εκτοπισμό» των ανθρώπων λόγω των «επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής»

Έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που συνδέονται με την ανακοίνωση της κ. Πόουπ δείχνουν ότι το 2024, ο ΟΗΕ θέλει να δαπανήσει 770 εκατομμύρια δολάρια στον Παναμά, την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό—όλες τις χώρες που βρίσκονται στην πιο κοινή οδό μετανάστευσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλα έγγραφα αναφέρουν επίσης ότι το 2023 ένα ρεκόρ 500.000 μεταναστών ταξίδεψε μέσω της πυκνής ζούγκλας γνωστής ως Darien Gap από την Κολομβία στον Παναμά.

Ο Μάικλ Γιον, πολεμικός ανταποκριτής που εμφανίστηκε στην εκπομπή American Thought Leaders του Epoch TV το 2021, είπε στον Jan Jekielek των The Epoch Times ότι είχε πάει μαζί με άλλους δημοσιογράφους και μέλη του Κογκρέσου στο Darien Gap για να δουν από κοντά τι συμβαίνει με την μαζική μετανάστευση.

Εκτίμησε ότι περίπου το 10% των μεταναστών που ταξιδεύουν μέσω του Darien Gap δολοφονούνται ή πεθαίνουν εξαιτίας των σκληρών συνθηκών, αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετό αποτρεπτικό για να σταματήσει τη ροή.

Μετανάστες από όλο τον κόσμο πετούν στη Νότια και Κεντρική Αμερική για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους, επειδή χώρες όπως το Σουρινάμ και ο Ισημερινός δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν, είπε ο κ. Γιον.

Στη συνέχεια, πολλοί ταξιδεύουν με τα πόδια μέσω του Darien Gap, μέσω της Κεντρικής Αμερικής και φτάνουν στο Μεξικό, όπου εκεί, περιμένουν τη μεξικανική κυβέρνηση να τους επιτρέψει να ταξιδέψουν βόρεια, όπου και τελικά περνούν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

εικόνα-5586608
Μετανάστες περπατούν μέσα στη ζούγκλα κοντά στο χωριό Bajo Chiquito, τον πρώτο συνοριακό έλεγχο της επαρχίας Darien στον Παναμά, στις 22 Σεπτεμβρίου 2023

Αφού μπουν επιτυχώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνουν μηνύματα στους φίλους τους, κάτι που ενθαρρύνει περισσότερο την μετανάστευση, είπε. Οι περισσότεροι δεν τους αναφέρουν καν πόσο δύσκολο ή επικίνδυνο είναι το ταξίδι.

«Όσο υπάρχουν αυτά τα κίνητρα για να έρθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έρθουν», είπε ο κ. Γιον, ο οποίος έχει πάρει συνέντευξη από μεγάλο αριθμό μεταναστών. Είπε επίσης ότι οι περισσότεροι έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για οικονομικούς λόγους.

«Σχεδόν όλοι τους δεν έχουν καμία διάθεση για άσυλο, έρχονται ξεκάθαρα για τα χρήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και μαύρα» είπε ο κύριος Γιον.

Τόνισε επίσης πως για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, οι χώρες θα πρέπει να έχουν φράγματα στα σύνορα, όπως για παράδειγμα ένα τείχος, επιβολή και πολιτική βούληση.

Ο Ian Mehlman είναι εκπρόσωπος της Federation for American Immigration Reform (FAIR), μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας μεταρρύθμισης της μετανάστευσης που μελετά τη μετανάστευση στις ΗΠΑ από το 1979. Όπως και ο κ. Bensman, πιστεύει ότι τα Ηνωμένα Έθνη συμβάλλουν καθοριστικά στην έκρηξη που έχει συμβεί στα σύνορα των ΗΠΑ.

«Αυτός είναι ένας τρόπος για τον ΟΗΕ να πάρει χρήματα από τις χώρες δωρητές ώστε να υλοποιηθούν τα προγράμματά του», είπε ο κ. Mehlman στους The Epoch Times.

Ερευνητές στο FAIR σημείωσαν σε πρόσφατο άρθρο ότι τα προγράμματα «παρέμβασης που βασίζονται σε μετρητά» στον ΟΗΕ αυξήθηκαν κατά 77% μεταξύ 2019 και 2020, αν και μερικά από αυτά αποδίδονταν στην πανδημία COVID-19.

Ο κ. Mehlman είπε ότι η παράνομη μετανάστευση είναι ένα ζήτημα που καθοδηγήθηκε και ενορχηστρώθηκε υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν. «Χωρίς καμιά αμφιβολία, είδαμε μια τεράστια αύξηση της μετανάστευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκινώντας από την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του», είπε.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ακύρωσε την πολιτική του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την ονομασία «Παραμονή στο Μεξικό», σύμφωνα με την οποία οι επίδοξοι αιτούντες άσυλο παρέμειναν στο Μεξικό εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης του ειδικού δικαστηρίου μετανάστευσης. Η συντριπτική πλειονότητα των παράνομων μεταναστών δεν πληροί τις προϋποθέσεις για άσυλο επειδή εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για οικονομικούς λόγους και δεν δραπετεύουν από τις χώρες τους εξαιτίας πολιτικών ή άλλου είδους διώξεων

εικόνα-5586607
Μετανάστες περπατούν προς το χωριό Canaan Membrillo, στην επαρχία Darien στον Παναμά, στις 13 Οκτωβρίου 2022

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν σταμάτησε επίσης την κατασκευή του τείχους στα σύνορα από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε, σταμάτησε τις απελάσεις για 100 ημέρες και ακύρωσε την ταξιδιωτική απαγόρευση σε χώρες που ήταν επιρρεπείς στην τρομοκρατία.

«Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στα σήματα που τους στέλνονται», είπε ο κ. Mehlman. «Αν πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορέσουν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τους επιτραπεί να παραμείνουν εδώ, τότε είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν να περάσουν όλα όσα πρόκειται να περάσουν, προκειμένου να φτάσουν εδώ», είπε.

Μεγάλο μέρος της οικονομικής αποτυχίας των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια οφείλεται σε αυτό το λόγο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επωφελούνται από τους παράνομους μετανάστες που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε άλλες πλούσιες δυτικές χώρες, οι οποίοι αντί να πληρώνουν φόρους, στέλνουν χρήματα πίσω στις οικογένειές τους.

«Η λαθρεμπορία ανθρώπων σε πολλές χώρες είναι συντονισμένη», είπε ο κ. Mehlman. «Συμβαίνει επειδή κάποιοι το επιτρέπουν να συμβαίνει και το διευκολύνουν σε κάθε βήμα», είπε.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θεσπίσει τη θέση ότι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε χώρα επιθυμούν, κάτι που είναι προβληματικό, όχι μόνο σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στις χώρες από τις οποίες φεύγουν οι μετανάστες, σύμφωνα με τον κ. Mehlman. «Αν το κίνητρο είναι να φύγεις παρά να παλέψεις για να μεταρρυθμίσεις τον τόπο σου και να αλλάξεις τα πράγματα εκεί που είσαι, τότε αυτό θα δημιουργεί ολοένα και περισσότερες αποτυχημένες κοινωνίες»

Έθνος μετανάστευσης

Μερικοί υποστηρίζουν τη μετανάστευση ως έναν τρόπο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενισχύσουν τα μειωμένα ποσοστά γεννήσεων ενώ θα υπάρξει και φθηνό εργατικό δυναμικό.

«Χρειαζόμαστε μετανάστες σε αυτή τη χώρα», είπε ο βουλευτής Τζέρι Νάντλερ (DN.Y.) τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια ακρόασης της Υποεπιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής για τη μετανάστευση. Υποστήριξε μάλιστα ότι τα λαχανικά «θα σάπιζαν στο έδαφος αν δεν τα μάζευαν οι μετανάστες».

«Το γεγονός είναι ότι το ποσοστό γεννήσεων σε αυτή τη χώρα είναι πολύ χαμηλότερο από το επίπεδο αντικατάστασης», συμπλήρωσε ο κ. Nadler.

Ωστόσο, ορισμένοι συντηρητικοί ειδήμονες λένε ότι η μαζική μετανάστευση είναι μέρος της Θεωρίας της Μεγάλης Αντικατάστασης, η οποία εικάζει από την πεποίθηση ότι οι μετανάστες αντικαθιστούν πολίτες χωρών με κυρίως λευκούς ευρωπαϊκής καταγωγής.

Άλλοι πιστεύουν ότι οι Δημοκρατικοί θέλουν ανοιχτά σύνορα, επειδή εάν οι παράνομοι μετανάστες γίνουν νόμιμοι πολίτες, θα μπορούν να τους ψηφίζουν διαρκώς για να κρατήσουν τους Δημοκρατικούς στην εξουσία για γενιές.

εικόνα-5586609
Μέλη του CHIRLA Action Fund, μιας οργάνωσης υπεράσπισης μεταναστών, συγκεντρώνονται κοντά στην είσοδο της βιβλιοθήκης Ronald Reagan πριν από μια προεδρική συζήτηση του GOP στο Simi Valley της Καλιφόρνια, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023

Αλλά ο κ. Bensman έχει μια πιο ξεκάθαρη εξήγηση για το τι τροφοδοτεί τη συνοριακή κρίση: Όλα γίνονται για την μάσα.

Οι υποστηρικτές των μεταναστών από την αριστερά γίνονται τώρα πολιτικοί διορισμένοι, με αποτέλεσμα ο ίδιος να πιστεύει ότι η μεταναστευτική κρίση είναι «τεχνητή».

Στο βιβλίο του «Overrun: How Joe Biden Unleashed the Greatest Border Crisis in US History», υποστήριξε ότι η μαζική μετανάστευση έχει γίνει μια βιομηχανία εξοχικών σπιτιών, με πολλές ΜΚΟ με επίκεντρο τους μετανάστες, να παχαίνουν από τα δολάρια των φορολογουμένων.

Υπέδειξε μια ομάδα που ονομάζεται HIAS, μια ομάδα βοήθειας για τη μετανάστευση που ιδρύθηκε αρχικά με σκοπό να βοηθήσει τους Εβραίους που εγκατέλειψαν την Ανατολική Ευρώπη. Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας υπηρετούσε κάποτε στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.

Είναι μία από τις πολλές ομάδες που έχουν λάβει εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις, σύμφωνα με τον κ. Bensman.

Η HIAS έχει λάβει το μεγαλύτερο μέρος των 11 εκατομμυρίων δολαρίων από δύο πρόσφατες επιχορηγήσεις που χορηγήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και προορίζονταν για μετανάστες από τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με το USASpending.gov. Η ομάδα, που συνεργάζεται με τον ΟΗΕ, έχει δεσμευτεί για 17 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους μετανάστες το 2024, σύμφωνα με έγγραφα του Σχεδίου Αντιμετώπισης Προσφύγων και Μεταναστών.

«Οι οργανώσεις αυτές πλουτίζουν βρώμικα, χτίζουν το κληροδότημά τους και πληρώνουν τα στελέχη τους και παίρνουν ομοσπονδιακές συμβάσεις», είπε ο κ. Μπένσμαν.

Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Ελβετία, σε αυτή τη φωτογραφία αρχείου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε στην υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. (Johannes Simon/Getty Images)
Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη της Ελβετίας – Η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε στην υπηρεσία μετανάστευσης του ΟΗΕ σχεδόν 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023

Αποχρηματοδότηση του ΟΗΕ

Με τη συνοριακή κρίση να γίνεται το Νο. 1 ζήτημα για την προεδρική κούρσα του 2024, οι Ρεπουμπλικάνοι στο Καπιτώλιο έχουν ήδη μπλοκάρει ένα δικομματικό νομοσχέδιο για τα σύνορα που πολλοί θεωρούν ότι κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης.

Υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ο ίδιος τη δύναμη να σταματήσει τη συνοριακή κρίση που δημιούργησε.

Έχοντας την προσοχή τους στραμμένη διαρκώς στα σύνορα, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής χρησιμοποίησαν την ευκαιρία αυτή για να επαναφέρουν ένα νομοσχέδιο που θα καταργούσε τη χρηματοδότηση των μεταναστών από τον ΟΗΕ.

Το νομοσχέδιο HR 6166, ο φορολογικός νόμος για την Εισβολή από τη Μετανάστευση, θα απαγόρευε τις συνεισφορές στην Υπηρεσία Μετανάστευσης και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Μέση Ανατολή.

Το νομοσχέδιο απαιτεί επίσης από το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης να διενεργήσει έλεγχο ολόκληρης της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης που είχε προηγουμένως διατεθεί σε υπηρεσίες του ΟΗΕ που έχουν χρηματοδοτήσει τη μεταναστευτική κρίση για να απαιτηθεί η επιστροφή αυτής της χρηματοδότησης στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ “χρηματοδοτούν τη συνεχιζόμενη συνοριακή κρίση των ΗΠΑ”, δήλωσε ο βουλευτής Λανς Γκούντεν (Ρ-Τέξας) στις 26 Ιανουαρίου.

«Τα Ηνωμένα Έθνη χρησιμοποιούν τα δικά μας δολάρια εναντίον μας και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορούν πλέον να αντέξουν και να ανεχθούν κάτι τέτοιο, την ίδια στιγμή που οι ελίτ στον ΟΗΕ και το Νταβός χρηματοδοτούν ενεργά μια εισβολή στην κυρίαρχη επικράτειά μας.

«Είναι καιρός να πούμε ”ως εδώ” και να διακόψουμε τη χρηματοδότηση αυτών των διεφθαρμένων παγκοσμιοποιητικών θεσμών μέχρι να αποκατασταθεί ο σεβασμός για την εδαφική μας ακεραιότητα και η εκτίμηση για τη γενναιοδωρία μας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.