Δυνατή Ελλάδα

Τεχνητή νοημοσύνη: Τι λέει καθηγητής του City για τα επαγγέλματα που θα επηρεαστούν

Για τα επαγγέλματα που θα επηρεαστούν από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μίλησε μεταξύ άλλων  ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου Σωτήρης Γεωργαντάς στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ”Νewsroom”.

«Σύμφωνα με τις μελέτες  το 60% των επαγγελμάτων θα επηρεαστεί από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης» είπε.  «Όταν σταματήσαμε να έχουμε στους δρόμους καντήλια, εξαφανίστηκαν αυτοί που τα άναβαν, αλλά προφανώς υπήρξαν πολλές άλλες δουλειές για αυτούς που έφτιαχναν το δίκτυο φωτισμού, όπως και για τους μηχανικούς που το σχεδίαζαν. Στην οικονομία  δεν εξαφανίζεται η ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό, αλλά αλλάζει αυτό που πρέπει να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Όταν υπάρχει ένα εργαλείο που γράφει πολύ πιο γρήγορα από έναν άνθρωπο ένα κείμενο τετριμμένο. Και υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που γράφουν τετριμμένο κείμενο. Αυτές οι θέσεις δεν θα υπάρχουν πια. Αυτοί οι άνθρωποι αν το εκμεταλλευτούν αυτό το εργαλείο, θα γίνουνε πολύ πιο παραγωγικοί, οπότε θα κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους και πιο εύκολα, και αν έχουν και αυθεντικότητα, σε κάποιο βαθμό θα αμείβονται και περισσότερο»  συμπλήρωσε.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.