Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών: Ο Ισραηλινός Στρατός εξάλειψε μόνο το 20-30% των μαχητών της Χαμάς

Το Ισραήλ δεν πέτυχε τον στόχο του να καταστρέψει γρήγορα τη Χαμάς, αφού, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μόνο το 20-30% των περίπου 30 χιλιάδων μαχητών έχει εξαλειφθεί.

Αυτό ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, γράφει σήμερα η Jerusalem Post.

Το κίνημα της Χαμάς, σύμφωνα με πηγές, έχει ακόμα αρκετά πυρομαχικά για να συνεχίσει να χτυπά το Ισραήλ και τους Ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας για πολλούς μήνες, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πριν από τον πόλεμο, η Χαμάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΗΠΑ, είχε από 25 χιλιάδες έως 30 χιλιάδες μαχητές, ενώ το Ισραήλ λέει περίπου 30 χιλιάδες ή περισσότερους.

Οι ΗΠΑ αρνούνται επίσης τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι έως και 16.000 μαχητές της Χαμάς τραυματίστηκαν στις μάχες, με τους μισούς περίπου από αυτούς να είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι για να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υπολογίζουν ότι μόνο 10.500 με 11.700 τραυματίστηκαν η Χαμάς, πολλοί από τους οποίους τελικά επέστρεψαν στην υπηρεσία.

Οι εκτιμήσεις των αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητα του στόχου του Ισραήλ να καταστρέψει τη Χαμάς και ανησυχίες για αυξανόμενες απώλειες αμάχων στη Γάζα, ανέφερε η εφημερίδα.

3 33
New York Post

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν αναγνωρίσει τον πρωταρχικό στόχο της Χαμάς που είναι η επιβίωση, παρά τις απώλειες που υπέστη, συνέχισε η έκθεση.

Οι αριθμοί έρχονται εν μέσω πίεσης των ΗΠΑ στο Ισραήλ να μειώσει την κλίμακα των επιχειρήσεων στη Γάζα και τον γενικό στόχο του πολέμου από την πλήρη καταστροφή της τρομοκρατικής ομάδας μέχρι την εξάλειψή της ως απειλής.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν επίσης από τον ισραηλινό στρατό -IDF να μετατοπίσει τις ενέργειές του για να στοχεύσει κυρίως την ηγεσία της Χαμάς, κατέληξε η WSJ.

Jerusalem Post, New York Post,

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.