Αποφασισμένοι οι Τούρκοι να καταστρέψουν την Αγία Σοφία: Έβαλαν… παρκέ στα πέτρινα σκαλοπάτια!

Από την αποφράδα εκείνη ημέρα που η Αγία Σοφία, με απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, μετατράπηκε σε τζαμί (χωρίς να ανοίγει ρουθούνι από τη διεθνή κοινότητα), η Τουρκία έχει αποφασίσει να καταστρέψει το μνημείο της UNESCO και του Χριστιανισμού.

Οι βεβηλώσεις και οι καταστροφές έρχονται η μια μετά την άλλη, ενώ τώρα έφτασαν στο σημείο να καλύψουν με… παρκέ τα ιστορικά πέτρινα σκαλοπάτια της!

Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Cumhuriyet, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες και δικαιολογώντας το νέο αυτό αίσχος για λόγους… προστασίας από φθορές.

Ο ιστορικός τέχνης Oğuzhan Karadirek, ανέφερε πως η απόφαση για τοποθέτηση παρκέ πάρθηκε επειδή η Αγία Σοφία προσελκύει πολλούς επισκέπτες, ενώ δήλωσε πως κάτω από το παρκέ έχει τοποθετηθεί μαλακό υλικό για να μην πάθουν ζημιά τα πέτρινα σκαλοπάτια!

Υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε ισχύ η απόφαση του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για εισιτήριο εισόδου στην Αγία Σοφία μόνο για τους αλλοδαπούς τουρίστες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.